Ha valami különleges köretre vágyik, tegyen egy próbát ezzel a recepttel.

Roston sült burgonyalegyezők

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 1

Roston sült burgonyalegyezők

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 kk só
  • 2 g fekete bors
  • 1 fej lila hagyma

Elkészítés:

  1. A burgonyát keresztben 2 cm-enként bevagdossuk. (Mindenképp figyelnünk kell arra, hogy alul ne vágjuk el.) 
  2. A szeleteket óvatosan széthúzzuk, beletömködjük a vajat és a félbevágott  felszeletelt hagymát.
  3. Alufóliába becsomagoljuk és lezárt fedél mellett 45 perc alatt puhára sütjük.
  4. Kicsomagolás után, meghintjük egészen apróra vágott lila hagymával.

Extra tippek:

  • Egy nagyon egyszerűen elkészíthető recept, akár köretnek, de önmagában salátával is fogyasztható.