A grillezett spárga rengeteg ételhez passzol köretként, ráadásul elég látványos ahhoz, hogy egy ünnepi fogást is feldobjon.

Sonkába tekert spárga

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Sonkába tekert spárga

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g spárga
  • 170 g prosciutto sonka
  • 230 g zöldfűszeres krémsajt
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 g só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 205°C-ra.
  2. A spárgának vágjuk le a fás végeit, majd terítsük ki egy serpenyőbe.
  3. Locsoljuk rá az olajat, sózzuk és borsozzuk. Dolgozzuk jól össze, hogy a spárga minden részét befedje az olaj.
  4. Terítsünk ki egy sonkaszeletet, kenjük meg sajtkrémmel, majd helyezzünk rá három szál spárgát. Szorosan tekerjük fel és tegyük vissza az enyhén olajos sütőlapra/serpenyőre.
  5. Minden sonkát töltsünk be, és spárgák között egy kis helyet hagyva rendezzük el a rőzsehalmokat.
  6. Tegyük a grillre a sütőlapot és 6-8 perc alatt, egyszeri forgatással, süssük készre a finom és látványos köretet.