A hagyományos változatnál gazdagabb, különlegesebb kukorica recept.

Sörös grill kukorica

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Sörös grill kukorica

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 cső kukorica
  • 1 db hagyma
  • 5 doboz sör
  • 3 ek vaj
  • 2 kk mustár
  • 8 g só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A hagymát vágjuk karikákra és tegyük fel olajozott felületre sülni.
  3. 3-4 perc alatt mindkét oldalon pirítsuk meg, majd tegyük félre, takarjuk le fóliával, hogy tovább puhulhasson.
  4. Tegyük fel egy fazékban a sört a grillre és forraljuk fel.
  5. Amikor már forr a sör, tegyük bele a megtisztított kukoricát és forraljuk fel újra.
  6. Ha elérte a forráspontot, levehetjük a grillről, de még ne vegyük ki a kukoricákat, hagyjuk 5-8 percig még puhulni a sörben.
  7. Ezután szűrjük le a kukoricát és vegyük elő a hagymát.
  8. A hagymát aprítsuk fel, majd keverjük össze mustárral, sóval, borssal és vajjal.
  9. Formázzunk belőle egy hengert, amit fóliába csomagolva hűtsünk ki.
  10. Az előfőzött kukoricát tegyük vissza a grillre és pirítsuk 5-6 percig, folytonos forgatás mellett.
  11. Tálaláskor a vajas hengerből vágjuk rá szeleteket.