Zöldséggel töltött paprika

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Zöldséggel töltött paprika

írta: Lakat Linda

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 5 db kaliforniai paprika
  • 1 db padlizsán
  • 30 ml olívaolaj
  • 45 ml vaj - olvasztott
  • 5 g friss bazsalikom
  • 5 g friss rozmaring
  • 5 g só
  • 250 g feta sajt
  • 220 g zsemlemorzsa
  • 30 g parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Közepesre melegített kegben 2 paprikát, a 2 cukkinit és a padlizsánt süsd elő.
  2. Amikor már puhulnak a zöldségek, vedd ki őket és hagyd, hogy teljesen kihűljenek.
  3. A kihűlt zöldségeket vágd kisebb kockákra, majd egy nagyobb tálban óvatosan keverd el őket a szintén felkockázott feta sajttal, sóval, bazsalikommal, rozmaringgal és olívaolajjal.
  4. Ha ez is megvan, akkor tedd félre ezt a tölteléket, amíg előkészíted a paprikát.
  5. Ehhez a megmaradt három paprikát vágd el hosszában és szedd ki a magházat.
  6. A hat paprika csónakba kanalazd bele a zöldséges-sajtos keveréket.
  7. Ezután a zsemlemorzsát és az olvasztott vajat keverd össze, és az így kapott morzsával szórd meg a töltött paprikák tetejét.
  8. Végül az egészre szórj egy kis parmezán sajtot.
  9. A paprikát ezután helyezd vissza a kegbe, hogy teljesen átmelegedjen, és kicsit megpiruljon a külseje. Ehhez kb. 20-30 percre lesz szükséged.

Extra tippek:

  • A paprika a sütés során elveszti tartását, így nehezebb lesz vele dolgozni. Ha ezt szeretnéd elkerülni, akkor tedd őket egy tepsibe, hogy együtt mozgathasd az egészet, vagy külön-külön is formába teheted őket, hogy megőrizzék szép alakjukat. A formázógyűrűk erre tökéletesen alkalmasak.
  • Kaliforniai paprika helyett bármilyen húsosabb paprikát használhatsz. Ha különféle színűeket választasz, akkor látványos lesz az eredmény is.