Elképesztő otthon Ausztráliában

Első látásra olyan, mintha egy luxushajó fedélzete emelkedne ki. De nem a kék tengerből, hanem a tökéletesre formált, buján zöldellő sövény öleléséből. Igen, ez egy csöppet sem hétköznapi ház, mely annak ellenére, hogy szokatlan kialakításával merészen kitűnik a környezetből, nagyon is természetközeli, és energiatakarékos alapelvek szerint született meg a Lippmann tervezőiroda munkája nyomán.


Első látásra olyan, mintha egy luxushajó fedélzete emelkedne ki. De nem a kék tengerből, hanem a tökéletesre formált, buján zöldellő sövény öleléséből. Igen, ez egy csöppet sem hétköznapi ház, mely annak ellenére, hogy szokatlan kialakításával merészen kitűnik a környezetből, nagyon is természetközeli, és energiatakarékos alapelvek szerint született meg a Lippmann tervezőiroda munkája nyomán.A lélegzetelállító épület Sidney Dover Heights negyedében bontogatja szárnyait: a pillangót idéző ház ugyanis szó szerint két szárnyból áll. A tulajdonos kérésére semmi sem szögletes, a feng shui alapelveit szem előtt tartva itt minden íves és gömbölyű, akárcsak a természetben.

 

A háromszintes, 548 négyzetméteres épület Sidney egyik látványossága. A szokatlan forma mágnesként vonzza a tekintetet. A tervezők és a tulajdonos azonban nem csupán az elképesztő külsőt célozták meg: a luxusingatlan íves üvegfalain keresztül szabadon áramlik be a természetes fény, miközben fantasztikus kilátás nyílik a városra és az óceánra.

 

 A hálószobák a keleti szárny két szintjén kaptak helyet. Pazar élményt nyújt a felkelő nap és az óceán látványa. A nyugati szárny helyiségei délután és este a kikötő és a város panorámájával kényeztetik nap mint nap a ház tulajdonosát és vendégeit. Az óceán fenséges nyugalma és a nagyváros lüktető fénye egyaránt része az itt lakók mindennapjainak.

 

Az üveg, beton, alumínium és acél alapanyagok mesterien összekomponált végeredménye a fenntarthatóság és a lakhatóság alapelveit egyaránt követi. Az órási tér lehetővé teszi, hogy a földszinten egy hatalmas, showroom-méretű és stílusú garázs és egy fitneszterem is helyt kaphasson. A tetőtéren zavartalan kilátást nyújt a terasz, a ház körül pedig úszómedencével ellátott kert biztosítja a nyugalmat és a kikapcsolódást.

 

Lehet, hogy a kacsalábon forgó kastély meséjét átírhatjuk a pillangószárnyakon lebegő luxusház történetére? Úgy tűnik, a modern mesék ma már valóra válhatnak, köszönhetően azoknak az építészeknek, akik mernek nagyot álmodni, és ezeket az álmokat meg is tudják valósítani.


Címkék: