Profilom 2018. március 20. Kedd - Klaudia

Óceán a házban


Két lehetőség közül választhat az, akit az anyatermészet valódi, trópusi időjárással büntet, mellyel együtt jár a fullasztó páratartalom és a forróság. Vagy légkondicionáló közelében marad, vagy megragadja a természet jellegzetességeit, és élvezi a déli életmód szépségeit. Ez utóbbi mellett döntött az ausztrál Stephen Fisher is, aki ma már vágyai otthonának tulajdonosa Szingapúrban.


Mr. Fisher kívánsága, hogy megőrizze a környezet sajátosságait, egyáltalán nem tűnt kivitelezhetetlennek. Felkereste a Guz Architects nevű céget, amely kifejezetten környezetbarát trópusi házak tervezésére specializálódott, majd Guz Wilkinsonnal, a társaság egy kiváló építészével együttműködve, megkezdődött a mediterrán látomás valóra váltása.

 

Két pavilonból áll, melyet végtelen medence ölel körbe, így minden szobából az óceán kéksége gyűjtögeti az elismerő pillantásokat. A természetes anyagok – mint a bambusz, a fa, az üveg és a mészkő – használatával teljes a mediterrán hangulat, melyet egy víz alatti társalgó, és a tetőn terjeszkedő kócos növények egészítenek ki.

 

A tulajdonosnak – tősgyökeres ausztrál lévén – a trópusi életérzés, a korlátlan szabadság és az óceán frissessége elengedhetetlen ahhoz, hogy az otthonát valóban annak is érezze. 


Írta: Nagy Kitti
További cikkek a szerzőtől
 Facebook