168,5 millióért a tiéd lehet London legkülönlegesebb lakása

Szeretnél kicsi, de mégis kétszintes lakást, amiben minden megvan, ami a kényelmedhez kell, ráadásul Londonban? Európa egyik legnagyobb metropoliszában most egy egészen különleges ingatlant kínál egy közvetítő iroda. 168,5 millió forintért akár a tiéd is lehet.


Szeretnél kicsi, de mégis kétszintes lakást, amiben minden megvan, ami a kényelmedhez kell, ráadásul Londonban? Európa egyik legnagyobb metropoliszában most egy egészen különleges ingatlant kínál egy közvetítő iroda. 168,5 millió forintért akár a tiéd is lehet.

A több szempontból is különleges lakás London Southwark kerületében, a Denmark Hillen található és már messziről szemet szúr. Az ingatlant egy háromlakásos társasház mellé építették, a közvetítő iroda szerint nem éppen szokványos módon, ugyanis a felhasznált telekrész egy korábbi lakó oldalsó kertje volt.

Ennek megfelelően a lakás nem túl tágas, sőt, éppen ez teszi különlegessé, hiszen az ingatlan szélessége mindössze 2,5 méter. Alapterülete 43 négyzetméter, mely két szintet foglal magában.

A paraméterek hallatán a lakást közvetítő iroda munkatársa szerint a legtöbben szinte azonnal arra kérdeznek rá, hogy milyen kompromisszumokat kell kötni a szűkös tér miatt, ám Warren McCann szavaiból kiderül, gyakorlatilag nincs szó ilyesmiről.

„Azt gondolom, aki ezt a lakást tervezte, egy extra ingatlant szeretett volna létrehozni több szempontból is. A kellő tér adott, csak nem szokványos elrendezésben. Ez a lakás tökéletes lehet olyan ingázóknak, akik egy igazi kis kuckót szeretnének. Tekintve a fekvését, és hogy kerttel is rendelkezik, azt hiszem, igen gyorsan túl fogunk rajta adni.” – fejtegette a szakértő a London Evening Standardnak.

Merthogy a lakáshoz valóban egy kert is tartozik, amely nem túl nagy, de London Southwark kerületében ez igazi kincsnek számít a sok sorház közé ékelődve.

Az ingatlanban szinte minden megvan, amely a kényelmes mindennapokhoz szükséges.

Az alsó szinten a nappali és a konyha, az emeleten pedig az étkező, a fürdőszoba és a háló kapott helyet, és bár a tér valóban kissé szűkös, a lakás mégsem tűnik zsúfoltnak, köszönhetően a lakberendező praktikus megoldásainak, hiszen a nappaliban található kanapé például az emeletre vezető lépcső alatt kapott helyet.

Warren McCann ingatlanszakértő szerint a lakásban éppen annak kompaktsága a vonzó, hiszen Southwarkban rengeteg ingázó lakik, akik viszonylag kevés időt töltenek otthonukban hétköznaponként, hétvégén pedig ritkán tartózkodnak Londonban, inkább vidékre utaznak kikapcsolódni.

Éppen ezért ajánlják a lakást ingázóknak, hiszen a southwarki vasútállomás gyakorlatilag egy karnyújtásnyira, az utca másik oldalán található.

És, hogy mennyi pénzért lehet a miénk ez a különleges lakás? Magyar fül számára horribilis összeget kér érte a közvetítő iroda, ugyanis 450 ezer fontért, azaz mintegy 168,5 millió forintért bocsátotta áruba. Warren McCann szakértő az ár kapcsán megjegyezte, hogy az érdeklődők maximum 400 ezer fontot (149 millió forint) fizetnének érte, ám a lakás fekvése és az, hogy kerttel is rendelkezik, bőven elegendő érv ahhoz, hogy az eredeti ár alatt ne értékesítsék. 

Címkék: