A Parador a felelősségteljes termelés jegyében – a Vinyl

Tudtad, hogy a Parador parketták és padlók a felelősségteljes termelés jegyében születnek, például előállításuk során csakis kizárólag az osztrák erdők ellenőrzött gazdálkodásaiból származó fát használja fel? Az összes fa beszállítók által nyújtott garancia megfelel a PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) erdőtanúsítási szabványnak, a fenntartható erdőgazdálkodást és az erdők védelmét szolgálva.


Tudtad, hogy a Parador parketták és padlók a felelősségteljes termelés jegyében születnek, például előállításuk során csakis kizárólag az osztrák erdők ellenőrzött gazdálkodásaiból származó fát használja fel? Az összes fa beszállítók által nyújtott garancia megfelel a PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) erdőtanúsítási szabványnak, a fenntartható erdőgazdálkodást és az erdők védelmét szolgálva.

Parador Solid Vinyl Basic 5.50 Palaszürke kő textúrával

A manapság bárhonnan bárhova eljutó árucikkek tudjuk, hogy mekkora terheket rónak többek között a környezetünkre, egészségünkre és a foglalkoztatás nehézségeire. Rendkívül fontossá vált a termelő cégek felelősségvállalása és előremutató szerepe ezen problémák kiküszöbölésére. Ismeretes, hogy Ausztria és Németország a környezettudatos nevelés és életszemlélet terén élenjáró.

Parador Vinyl HDF Classic 2030 Idősített Fa fehérremosott textúrával

A Parador megtesz minden tőle telhetőt, hogy termékei a káros anyagok felhasználása és kibocsájtása nélkül, a felelősségteljes termelés jegyében szülessenek meg. Első lépésként a fakitermelés helyszínétől a gyárig történő rövid szállítási útvonal következtében a káros anyag kibocsátás csökken, mindemellett az osztrák güssing-i Vízművek előállította vízi energiát hasznosítja. A termelés során keletkező szermaradványokat mivel nem lehet felhasználni és továbbértékesíteni, a "European Centre for Renewable Energy" segítségével átalakítja villamos- és hőenergiává a megújuló energia körforgásába visszatérve, amellyel a Parador az értékes erőforrások megőrzését és védelmét támogatja.

Parador Vinyl HDF Classic 2030 Tölgy Világoszürke fa textúrával

A Parador Vinyl és Solid Vinyl padlóit kizárólag csak minősített alapanyagok felhasználásával gyártja, káros lágyítóktól mentesen.  Az Parador Vinyl padló kopórétegének kialakításához a Parador poliuretánt használ, amely a padlóburkolat tulajdonságait; a kiemelkedő tartósságot, rugalmasságot és könnyű használhatóságot, magas szintre emeli.  A megfelelő anyag, a nagy sűrűségű farostlemez (HDF) a fenntartható erdőgazdálkodás fennmaradását segíti elő. A padló lerakása is rendkívül környezetbarát, a Parador Solid Vinyl a Comfort-Click-nek és a Parador Vinyl a SAFE-LOCK® profilnak köszönhetően egy laza és határozott mozdulattal, könnyedén összeilleszthető és rendkívüli biztos kötést ad.

A modern módszerek és professzionális gyártástechnológiák alkalmazásával csökkenthetővé vált a kopásálló réteg vastagsága (0,3-0,55 mm), így ugyanazon termékminőség alacsonyabb nyersanyag-felhasználásúvá válik.  A környezetet indokolatlanul nem terhelni, az erőforrások megtakaríthatók.
A Parador Vinyl padlók esetében a mintázatra felhasznált fafajták a tölgy, a bükk, a dió és az alma, illetve a modern designt képviselő pala, beton, sivatag és homokkő hatás érhető el, kétféle méretben.  A dekor papír szigorú keretek között zajló nyomtatása nehézfém pigmentek és mérgező anyagok nélkül, magas újrahasznosított papírtartalom mellett valósul meg.

Parador Solid Vinyl Classic 2050 Tölgy Royal Natúr csiszolt textúrával

Mivel egyedi vízálló tulajdonságokkal rendelkezik a felületi bevonatnak köszönhetően, a Parador Solid Vinyl padló a nedves helyiségben is kitűnően; a konyhába, fürdőszobába, de akár a zuhany alatt is alkalmazható. A padló melegsége a lábunk alatt (a laminált padlóhoz képest 2-3 fokkal magasabb hőmérsékletű) kíméli az ízületeket, csúszásmentessége biztonságot ad. Fázós lábúak most kivételesen előnyben!

E padlók egy fontos, speciális tulajdonsága az egészségügyi vonatkozását is felértékeli. A Parador Vinyl padló antibakteriális és antisztatikus, így alkalmas az egészségükre hangsúlyosabban odafigyelők és az allergiában szenvedők részére.  A lehetséges allergének és a por a padló felületén megkötnek, nem kavarognak tovább a levegőben.

Parador Vinyl HDF Classic 2030 Puszpáng Vintage Barna csiszolt textúrával

A Parador Vinyl padló kopásálló rétege nagyon könnyen tisztítható. Egyszerűen lesöpörve vagy nedves ronggyal letörölve gyorsan eltávolítható bármilyen szennyeződés, vegyszeres tisztítószer használata nélkül. A semleges tisztítószer elegendő az erős szennyeződések esetében is. Mivel a magas tartóssága révén a padló az átlaghoz képest megnövekedett élettartamra tervezhető, ezzel a tényezővel is csökkenti a környezeti terhelést. Kevesebb hulladék termelődik és kevesebb forrás kiaknázására van szükség.
Parador felelőssége nem ér véget a termeléssel. A csomagolás és a szállítás területén szintén nagy hangsúlyt fektet a környezetbarát folyamatokra; újrahasznosított papírok és fóliák kerülnek felhasználásra, amelyeket a használata után ismét visszaforgatnak az újrahasznosítási folyamatba.
 
Parador Vinyl és a Parador Solid Vinyl padló előnyei dióhéjban:

•    helyi, osztrák erdei, ellenőrzött gazdálkodású kitermelés
•    a nyersanyag rövid szállítási útvonala – alacsony károsanyag-kibocsátás
•    PEFC tanúsítvánnyal rendelkező beszállítók
•    csökkentett kopásállóság rétege – alacsonyabb nyersanyag-felhasználás
•    mérgezésmentes lágyítók
•    vízálló, karcálló, antibakteriális és antiallergén – konyhába, irodába, közületi terekbe kitűnő választás
•    telepítése egyszerű a Comfort-Click-nek és biztos a SAFE-LOCK® profilnak köszönhetően
•    poliuretán (gyanta) alkalmazása
•    környezetbarát csomagolás
•    a helyi Vízművek segítségével folyik a termelés
•    újrahasznosítással és az újrahasznosítási körforgás folyamatában maradva készül
•    nem igényel agresszív tisztítószereket
•    10-20 év garancia
 
Tekintsd meg a teljes Parador Vinyl padló kínálatunkat!

Címkék: