Profilom 2018. február 22. Csütörtök - Gerzson

Egy kis Amerika – Benjamin Dhong II.


Az étkező kialakítása igazi kihívás volt, a klasszikus sorház problémáját orvosolni kellett. E lakrész ablakai egy belső kertre néznek és egy folyosón helyezkedik el a konyhával és a nappalival. Mivel nem sok napfényt kap, a svéd aranyozott Sandberg tapéta, a Knoll fémhatású asztal, a látványos csillár, az ezüst Saarinen szőnyeg és a copf szék mind a fény játékát szolgálja.

Benjamin Dhong, Étkező – Fotó: Lisa Romerein

A csíkos szőnyeg két szőnyeg felhasználásából készült. A csíkok mozgalmassága és vibrálása energiát biztosít a tulajdonosnak, aki minden nap átmegy a szobán. „Azt akartam, hogy mindig mosolyt csaljak az itt élők arcára, amikor átmennek ezen a szobán” – mondta Ben.

Benjamin Dhong, Étkező – Fotó: Lisa Romerein

A szükre szín klasszikus megjelenése a Kneedler Fauchère’s Fine Hemp jóvoltából az észak-európai nyugalmat, józanságot és gazdagságot képviseli a nappaliban. Szépen kiemeli az érzéki textúrákat; a bársonyt, selyemet, pergament és mohairt a marokkói teaasztalokkal és a kandalló melletti antikolt tükrökkel. A belga Slope Arm kanapét a levendula színű selyem párnák, a Stark viszkóz szőnyeg, a csillogó nickel porter Robert Abbey lámpák és Emily Scheibal gipsz szobra szegélyezik. A tojás székekkel szemben Karl Springer vintage dohányzóasztala, míg a másik oldalon a VanCleve gyűjteményéből kerti székek kaptak helyet.

Cikk szerzője: Takács Andrea
 Facebook