Fehér padlót? Hát persze!

Ha szeretnénk hosszútávra megőrizni a nyár hangulatát, érezni, hogy a fehérre meszelt nyaraló stílusa bekúszik a nappalinkba, akkor válasszunk fehér padlót a szobánkba.


Ha szeretnénk hosszútávra megőrizni a nyár hangulatát, érezni, hogy a fehérre meszelt nyaraló stílusa bekúszik a nappalinkba, akkor válasszunk fehér padlót a szobánkba.

Kivételes skandináv hangulatot, vagy vintage stílust kölcsönözhetünk otthonunknak, ha olyan parkettát választunk, amely piszkosfehér színével megidézi a nyári nagy meleget, a tengerparton álló nyaraló hangulatát.

Mindezeken túl még számos olyan tulajdonsággal bírnak, amelyek miatt igazán megszerethetjük. Az elegáns fehér szín tisztaságot sugall, egyben megnöveli a teret, és fényt ad a lakásnak. Sokszor attól tartunk, hogy kényesebbek sötétebb társaiknál, de ez nem teljesen igaz. A por például kevésbé látszik meg rajta, szemben a sötétbarna vagy fekete parkettákkal, ahol szinte kényszeresen törölgetjük a megtelepedett porszemeket.

Sokan ódzkodnak a fehértől, mert úgy érzik, túl steril, túl hideg. Ezt a hatást néhány színes, melegebb árnyalatú kiegészítővel megtörheted. Az eredmény kétségtelenül egy karakteres és kifinomult tér lesz. Ha tölgyfa bútorokkal vagy más nyers fabútorokkal kombinálod, akkor igazán skandináv jelleget kölcsönözhetsz otthonodnak.

Akár parkettában vagy laminált járólapokban gondolkodsz, ezek a fehérített változatok (kőris, tölgy, wenge, indiai tölgy) nem teljesen fehérek. Az erezeteknek és a csomóknak köszönhetően a homogenitás megszűnik, így sokkal inkább hasonlítanak egy szürkés, púderes árnyalatra, mint hófehérre. Ennek talán még jobban örülhetünk, mert ezzel a kis rusztikussággal elkerülhetővé válik a laboratóriumi hangulat. 

Ha kedvet kaptál a fehér padlóhoz, akkor ismerkedj meg a Parador kiváló minőségű padlóburkolataival, amelyek között többféle fehér árnyalatot is találsz majd. 

Címkék: