Glamour és elegancia 50 négyzetméteren, Dél-Budán

Dudás Zsuzsanna és Darida-Sárközi Anita tervezőpáros egy újabb szép otthonnal készült. Ezúttal a 22. kerületben egy 50 négyzetméteres lakást alakítottak át egy fiatal házaspár kérésére.


Dudás Zsuzsanna és Darida-Sárközi Anita tervezőpáros egy újabb szép otthonnal készült. Ezúttal a 22. kerületben egy 50 négyzetméteres lakást alakítottak át egy fiatal házaspár kérésére.

A lakberendező számára egy lakás kialakításakor az egyik legfontosabb szempont, hogy miként tudja a lehető legharmonikusabb kapcsolatot kialakítani az ügyfélével. Ugyanis ez lesz az a láthatatlan szál, amely összetartja a munkás hétköznapokat, és sikeres kivitelezést eredményez.

„Mivel ügyfeleink egy korábbi, lakberendezési újságban publikált munkánk révén találtak ránk, az első pillanattól létezett valamiféle bizalmi kapcsolat, amire szükség volt a sikeres és gördülékeny együtt gondolkodáshoz. Egy hosszú, kedves és tartalmas levelet kaptunk tőlük rögtön a felkéréskor, melyből megtudtuk, hogy a közös vacsorakészítésből mindketten szívesen kiveszik a részüket, hogy a sütés-főzes közös kedvtelés, és nem tudunk akkora konyhát tervezni, amit ne laknának be. Így természetes volt, hogy a konyhára nagyobb hangsúlyt fektettünk” – meséli Anita.

„A lakás egyértelmű központja a nappali lett, ahol a legtöbbet tartózkodnak, mely – ahogy ügyfelünk fogalmazott – a nap végén a megnyugvás szigete, mely óvón, megnyugtatón és kényelmesen befogad.” – veszi át a szót Zsuzsanna. „Kiderült, hogy szeretik a praktikus, rendezetten letisztult, szolidan elegáns stílust, mely maximális kényelemmel párosul, ugyanakkor el akarták kerülni a minimál stílus élhetetlen sterilségét.” – avat be a részletekbe Zsuzsanna, aki 15 éves szakmai tapasztalatai alapján ma már több meseszép belső teret rendezett be.  

„A fények használata alapvető szempont volt, pontos tervezést igényelt. Az álmennyezet kialakításánál figyelembe vettük, hogy a helyiségeket direkt és indirekt  LED fényforrásokkal  egyenletesen és ízlésesen világítsuk meg.” – folytatja Zsuzsanna.

Figyelmet érdemel a lakás egyik dekorációs eleme: a modern, meglepő formájú üveg falikar és a hozzátartozó függeszték, melynek  kristályai különös fény-árnyék játékot adnak. 

A lakás anyag és formavilágát tekintve karakteres és kecses. A férfi és női vonal párbeszédet alkotva tökéletesen nyilvánul meg. A megrendelők egyéniségét, személyiségét hűen tükrözi. 

Míg a házaspár hölgy tagja a víz színeit, a kéket és az ezüstöt szerette volna viszontlátni a lakásban, addig a férj a melegebb szürkés - barnás árnyalatokat, a föld és pasztell színeket. Ennek harmóniájából született meg ez a kicsit glamour stílusú lakás, ahol a tapéták, a kiegészítők, a fürdőszoba fényes mozaik csíkjai adnak nőies attitűdöt a letisztult minimál vonalaknak.

„A kezdetektől beleszerettek a nappaliba ajánlott tapétába és a parkettába, és kitartottak az első választásuk mellett, ehhez alkalmazkodva kerestünk, terveztünk tovább. Nagy figyelmet fordítottunk a minőségi anyagok használatára. Ez nem csak a konyha és a nappal bútoraiban mutatkozik meg, de a fürdőszobában is tetten érhető. Mivel ott egy nagyméretű zuhanykabin adta meg az alapot, ezért a fürdőszobaszekrény kialakítását ehhez kellett igazítani: félköríves, fiókokkal végződő egyedileg tervezett magas fényű szekrény született.”

„Kellemes élményünk, hogy az utolsó munkatalálkozásunk alkalmával, amikor már a dekorációt beszéltük meg, a pár gyönyörű rendben, öltözködésükben is a lakás hangulatát, eleganciáját tükrözve, tökéletes harmóniában várt minket. A legfontosabb, hogy tetszik nekik a végeredmény, és mi is úgy érezzük, hogy egy élhető, modern, elegáns lakás született, mely tükrözi ügyfelünk eleganciáját.” – mondja Anita.

„Ritka és említésre méltó, az a tapasztalat, hogy rendkívüli szeretetben zajlott a tervezési és egyeztetési munka. Ez egy fiatal és boldog pár otthona, amit közösen álmodtunk meg.” –foglalja össze Zsuzsanna.

 

fotók: Visontai Márton

Elérhetőségek:

Darida-Sárközi Anita lakberendező: dsa-studio.hu

Dudás Zsuzsanna lakberendező: dzsemdesign.hu

Corentine rattan étkezőszett: Spatrend Kft 

Címkék: