Internetről kivitelezőt? Egy történet, melyből tanulni érdemes…

Hogyan lehet a szinte menthetetlenből három hónap alatt divatos lakást tervezni? Mire figyeljünk, ha ismeretlenre bizzuk a felujitási munkákat? A Parlament mellett álló lakás átalakitása minderre jó példákkal szolgál.


Hogyan lehet a szinte menthetetlenből három hónap alatt divatos lakást tervezni? Mire figyeljünk, ha ismeretlenre bizzuk a felujitási munkákat? A Parlament mellett álló lakás átalakitása minderre jó példákkal szolgál.

Megörökölt lehetőség

Tóth Anita, az AT Home Design lakberendezője egy két éve zajló felújítási munkálatok után kapta meg feladatul annak a 110 négyzetméretes lakásnak az átalakítását, amelynek tulajdonosa korábban egyszerűen az internetről választott kivitelezőt. Ugyan semmilyen referencia nem állt a rendelkezésére, és már a kezdetekkor is akadtak gondok, jóhiszeműen sokáig bizalmat szavazott a vállalkozónak. Hosszas huzavona után kenyértörésre került a sor, és végre az AT Home Design csapata vehette kézbe a lakás sorsát. 

„Korábban egy szépészeti szalon tervezését végeztem, ez adta a kiindulási pontot a közös munkához. A megrendelőnek nagyon tetszettek az ott látott színek, így kérte, hogy ezekhez hasonlót tervezzek neki is – meséli Anita. – Sajnos a lakás elkeserítő állapotban volt. A munkánk 60 százalékát a meglévő hibák rendbetétele tette ki. Szembesülnünk kellett elektromos gondokkal, ránk várt a vízvezetékek javítása, nem beszélve az esztétikai hibákról.” 

Szépészeti beavatkozások

Mint kiderült, álltak ugyan a gipszkarton falak, és az egyik helyiségben a burkolat is le volt rakva, de nagyon igénytelenül. Az elmúlt két év túl sok pénzt vitt el ahhoz, hogy az AT Home Design teljesen elölről kezdhesse a lakás kialakítását. Helyette néhány dolgot meghagytak, mások átalakításra kerültek. Mindahhoz, hogy a kivitelezés zökkenőmentes legyen, Anita elkészítette a lakás 3D-s tervét, amit változtatás nélkül elfogadott a megbízó. Ennek köszönhetően három hónap leforgása alatt egy vadonatúj arculatot kapott a lakás. Mivel mindig is kiadásra készült, ezért alapvetően ez határozta meg a szobák színét, berendezését is. A megrendelő egy színes, de stílusos lakásról álmodott, amelyben a visszafogott, természetes barnás tónusok mellett az élénk türkiz és narancs színek teszik egzotikussá és különleges hangulatúvá a szobákat. 

A cikk további részét megtalálod a Spatrend magazin nyárvégi-őszi számában. Megvásárolhatos a Shell, Mol, OMV benzinkutakon, vagy a Relay-Inmedio üzleteiben. 

Címkék: