Rejtett átjárók romantikusoknak

Már gyerekként is különösen vonzottak a rejtekajtók, a titkos lejáratok és a csak beavatottak számára látható átjárók. Felnőttként szerencsére arra is lehetőségem volt, hogy a saját lakásomat is „titkosítsam” és a nagyon is prózai gardóbomból egy rejtett zugot alakítsak ki. A neten kutakodva úgy tűnik, nem én vagyok az egyetlen meg nem értett királylány.Az egyik legismertebb átjárható szekrény Narnia varázslatos világába vezet, de nem kell mesebeli lényeknek lennünk, hogy rejtekajtóként használjunk egy hatalmas ruhásszekrényt. Sőt még a nagymamától örökölt hatalmas diófa gardróbot sem kell feltétlenül feláldoznunk álmaink oltárán, az ötletes tervezők kifejezetten erre a célre is készítettek már szekrényeket. Titkos helyiségeket nem csak szekrények rejthetnek. A klasszikus krimik szerelmesei lehet, hogy inkább a könyvtárszobából nyíló vagy egy könyves szekrény mögött helyet kapó titkos szobát preferálnák. Ez sem lehetetlen, még egy viszonylag kis lakásban is megoldható a tökéletes leplezés.A lakás egyéb tárgyai is könnyedén válhatnak titkok tudóivá, ehhez csak egy kis fantázia és egy hatalmas tükör szükséges. De a kandalló mögül nyíló – várakat idéző – megoldások is nagyon látványosak, bár némileg helyigényesek. A szesztilalom idejének romantikáját eleveníthetjük fel, ha a pincéből nyíló, jól leplezett szobát szeretnénk kialakítani. A titkokat tudó falnak tetsző folyosóvég vagy bortartó hagyományőrzés mellett a vendégek lenyűgözésére is kiváló.Szintén remek lehetőségeket rejt magában egy lépcső. A tárolásra is alkalmas lépcső alatti terület szinte kiállt azért, hogy beépítsük. A titkos rekeszek mellett akár a pincelejárót is iderejthetjük, de egy kamra vagy mini dolgozószoba is megfér a lépcső alatt.Valamivel nagyobb léptékben kell gondolkodni annak, aki a garázsát szeretné elrejteni. Persze ez sem lehetetlen, egy jó szakember és erős hidraulika a titka mindennek. A gondos tervezést követően pedig már elég egy gombnyomás is ahhoz, hogy a kert, a ház oldala rejtekajtóvá alakuljon.


Már gyerekként is különösen vonzottak a rejtekajtók, a titkos lejáratok és a csak beavatottak számára látható átjárók. Felnőttként szerencsére arra is lehetőségem volt, hogy a saját lakásomat is „titkosítsam” és a nagyon is prózai gardóbomból egy rejtett zugot alakítsak ki. A neten kutakodva úgy tűnik, nem én vagyok az egyetlen meg nem értett királylány.

Az egyik legismertebb átjárható szekrény Narnia varázslatos világába vezet, de nem kell mesebeli lényeknek lennünk, hogy rejtekajtóként használjunk egy hatalmas ruhásszekrényt. Sőt még a nagymamától örökölt hatalmas diófa gardróbot sem kell feltétlenül feláldoznunk álmaink oltárán, az ötletes tervezők kifejezetten erre a célre is készítettek már szekrényeket.

Titkos helyiségeket nem csak szekrények rejthetnek. A klasszikus krimik szerelmesei lehet, hogy inkább a könyvtárszobából nyíló vagy egy könyves szekrény mögött helyet kapó titkos szobát preferálnák. Ez sem lehetetlen, még egy viszonylag kis lakásban is megoldható a tökéletes leplezés.

A lakás egyéb tárgyai is könnyedén válhatnak titkok tudóivá, ehhez csak egy kis fantázia és egy hatalmas tükör szükséges. De a kandalló mögül nyíló – várakat idéző – megoldások is nagyon látványosak, bár némileg helyigényesek.

A szesztilalom idejének romantikáját eleveníthetjük fel, ha a pincéből nyíló, jól leplezett szobát szeretnénk kialakítani. A titkokat tudó falnak tetsző folyosóvég vagy bortartó hagyományőrzés mellett a vendégek lenyűgözésére is kiváló.

Szintén remek lehetőségeket rejt magában egy lépcső. A tárolásra is alkalmas lépcső alatti terület szinte kiállt azért, hogy beépítsük. A titkos rekeszek mellett akár a pincelejárót is iderejthetjük, de egy kamra vagy mini dolgozószoba is megfér a lépcső alatt.

Valamivel nagyobb léptékben kell gondolkodni annak, aki a garázsát szeretné elrejteni. Persze ez sem lehetetlen, egy jó szakember és erős hidraulika a titka mindennek. A gondos tervezést követően pedig már elég egy gombnyomás is ahhoz, hogy a kert, a ház oldala rejtekajtóvá alakuljon.

Címkék: