Stílusos teraszt még erre a nyárra!

Ha eddig csak a munkának éltél, és most kezdenéd el igazán élvezni a teraszod nyújtotta kényelmet, akkor ajánlunk néhány olyan megoldást, amellyel igazán stílusossá alakíthatod pihenősarkodat.


Ha eddig csak a munkának éltél, és most kezdenéd el igazán élvezni a teraszod nyújtotta kényelmet, akkor ajánlunk néhány olyan megoldást, amellyel igazán stílusossá alakíthatod pihenősarkodat.

Mindenféle méretű teraszt be lehet rendezni egy kis leleményességgel. Persze kell hozzá idő – vagy azért, hogy beszerezd a megfelelő tartozékokat, vagy azért, hogy átalakítsd a régi bútorokat a saját ízlésed szerint. Bármelyik helyzet álljon is elő, előtte érdemes pontosan körvonalazni, mit is szeretnénk.

Vintage stílus – Fő jellemzője a pasztellszínek használata, melyeket bátran párosíthatunk egymáshoz. Ebbe a kategóriába azok a berendezések fognak tartozni, amelyek valamilyen módon a régmúlt időket idézik vissza. Ennek a legfőbb előnye, hogy mi magunk is sok mindent elkészíthetünk. Olyan használati eszközöket újíthatunk fel ily módon, melyeket mások már rég kidobtak volna, egy kis átalakítással azonban vadonatújjá varázsolhatjuk.

Mediterrán hangulat – Terrakotta színek, buja növények, intenzív illatok. Talán ezek azok a jellemzők, amik először eszünkbe jutnak egy mediterrán teraszról. Hozzá kapcsolódnak a kényelmes párnákkal ellátott kovácsoltvas székek, amelyek előtt hatalmas kovácsoltvas asztal áll. A sarokban nagyméretű kaspók, a terasz szélén leanderek, citrusok, gyönyörű mediterrán virágok pompáznak. Megengedettek az erősebb színek, a narancs, a bordó, a mélyzöld vagy a napsárga.

Falusi idill – Ha a vidék hangulatát szeretnénk otthonunkba hozni, akkor szükségünk lesz néhány autentikus darabra, amit akár egy zsibvásáron vagy falusi vásáron meg is tudunk vásárolni. Főképp fából készült parasztbútorok illenek ehhez, amelyeket színesíthetünk szépen tömött hímzett párnákkal, csokorba kötött margarétával, lábasba ültetett muskátlival.

Modern kényelem – A letisztult stílus híveinek főképp a fehér, szürke árnyalatait ajánljuk, melyeket minimál stílusú ülőgarnitúrákban találnak meg. Még a teraszra is kivihetünk egy design darabot, de jó hír a stílus kedvelőinek, hogy a kültéri bútorok kínálatában a nappali ülőgarnitúrákhoz megszólalásig hasonló, kényelmes és időjárás biztos bútorok kaphatóak már.  

Címkék: