Profilom 2017. december 17. Vasárnap - Lázár, Olimpia

Nézd meg az ország első faszénen grillezett fagyiját! A receptverseny jelentkezője készítette először Magyarországon

Igen, jól olvastad: fagylalt a grillen! Bizony, lehetséges… A Séf a Rácson receptverseny versenyzője bebizonyította, hogy ezt a hideg desszertet is el lehet készíteni a kertben, a forró grillrácson. A titok, hogy nagyon jól kell bánni a hőmérséklettel! Egy elképesztő recept az online versenyből.Sokan tartanak a desszertek grillen sütésétől. Hiszen a kerti grillezésről elsősorban a húsok, halak, zöldségek jutnak eszünkbe. Pedig az édességeknek is helyük van a rácson: a modern grill-gasztronómia már nem csak édes gyümölcsöket karamellizál, hanem teljes süteményeket, akár torta-költeményeket is a szabad téri grillre álmodott. Most azonban a Séf a Rácson online receptverseny egyik indulója, Tarsoly László, Cooky minden eddiginél merészebben gondolkodott: egy egész piskótatorony, gyümölcsök, fagylalt és a tetejébe isteni, füstösre grillezett hab. Faszenes grillen készítette el a lehetetlennek hangzó desszertet, a grillezett sült fagylaltot.  Ezt az fejedelmi cukrászati remeket sokan elkészítették már, de hosszas nyomozás után bátran kijelenthetem, hogy Magyarországon én voltam az egyetlen bátor ezidáig, aki grillre merte átírni a receptet. – mondja a versenyző.  Már a képeket nézve is tökéletesen el lehet képzelni, mennyire finom lehet. Szóval eléggé fel van adva a lecke a többi séfjelöltnek is, hiszen a zsűri szó szerint ki van éhezve a hasonló különlegességekre. Ha te is megkóstolnád a faszénen grillezett fagylaltot, szavazz a receptre most, hiszen egyre nagyobb szüksége van rá a versenyzőknek!Utolsó napok: hamarosan lejár a jelentkezési határidő! Nevezz be most a Séf a Rácson grillversenybe, és nyerd meg az álomgrillt!

Azt hiszed ilyet csak a konyhában lehet? Készítsd grillen a vasárnapi ebédet is!

Sokan attól tartanak, hogy az egyszerűbb, igazán magyaros ételeknek esetleg nincs helyük a grillrácson. Pedig egy jó, fűszeres  kacsacomb, vagy éppen a vasárnapi sült, de akár még egy leves is sokkal izgalmasabb ízt kaphat, ha a sütő, vagy a fazék helyett inkább a kerti grillen készítjük el.Hiszen például egy konyhai sütő grillfunkciójának hatásfoka szinte össze sem hasonlítható egy kerti gázgrill, vagy még inkább egy faszenes grillével. És itt nem is a teljesítmény, hanem inkább az az elérhető íz hatásfoka a lényeges: az a bizonyos, kissé füstös aroma, amelyet kizárólag a kertben, vagy teraszon sistergő grillrácson lehet megadni az ételnek.  A Séf a Rácson online receptverseny egyik versenyzője is rájött erre a fortélyra: miszerint a házias ételek igenis illenek a grillre, sőt… Ravazdi lány valódi falusi ízekkel robbant be a profiknak és amatőröknek egyaránt meghirdetett séfversenybe és mindjárt 3 kreatív receptet töltött föl a verseny weblapjára. Pácolt kacsacomb receptjét például szinte teljesen hagyományos módon készítette, viszont a legvégén egy nagyon okos csavarral a grillen pirította ropogósra a szaftosra párolt húsokat, hogy megkapják azt az utánozhatatlan füstös ízt és a tökéletesre pirult bőrt.De hasonlóan gusztusos lett a grillen készítve a versenyző másik receptje a rizses sertéshús rudak fűszeres kelkáposzta ágyon is. Szóval megéri kipróbálni a megszokott ízeket is akár csak egy hasonló kis grillcsavarral is. Főleg ilyen jó időben… Irány a kert és a grill. Ha neked is tetszik a recept, próbáld ki a grillezett kacsacomb receptet és ne felejts el szavazni sem.Ha szeretnél egy profi kerti grillt otthonra, még jelentkezhetsz a receptversenyre!

Csak grillezz, és légy te a legjobb! Séf a Rácson receptverseny újratöltve

2017. 02. 25.
Most jön a harmadik menet! Készülhetnek a grillezés szerelmesei, mert itt az idei év egyik legnagyobb gasztronómiai durranása: újra meghirdették ugyanis a tavaly és tavalyelőtt már nagy sikerrel futott Séf a Rácson grillséf versenyt. Az országos online receptversenyt, amely győztesének akár az egész élete megváltozhat.A tét három luxus grillkészülék és az egyik legmenőbb grillmárka séfje cím a Séf a Rácson idei versenyében. Ez az ország első kreatív online receptbajnoksága, amelyről nem lenne jó lemaradnia senkinek, aki a gasztronómia iránt érdeklődik.  A rendhagyó megmérettetésen a versenyzők először online, kreatív grillreceptjeikkel versenyeznek.  Egy komoly, több fordulós küzdelemben vesznek részt, melyben hétről hétre, de néha napról-napra kell új kreációkat kiötleniük. Receptjüket természetesen el kell készíteniük, hiszen csak fotóval együtt léphetnek túl egy-egy fordulón. De van videós feladat is, ahol megmutathatják kommunikációs képességeiket. A közönség és az olvasók pedig szavazataikkal döntenek. Valamint a négytagú zsűri, amely komoly szakemberekből áll:. köztük a tévés műsorvezető és étteremtulajdonos Gianni is, aki az áprilisi élő döntőn személyesen értékeli majd a döntősöket.    És hogy mi a nyeremény? A végső nyertes nem csak egy profi grillt vihet haza a kertjébe, vagy teraszára, de egy szezonon keresztül ő lehet a Broil King séfje, részt vehet a szervező cég rendezvényein, mint grillséf – tehát akár az egész élete megváltozhat.  A 2015-ös boldog nyertes és nyereményeA versenyt a Broil King Grillek magyarországi forgalmazója, a SpaTrend jegyzi. A cég egyébként is évek óta elkötelezett a grillezés és a bbq kultúra terjesztésében.A Séf a Rácson több szempontból is rendhagyó. Hiszen ez az első olyan séfverseny, amelyben csak grillételeket készítenek a versenyzők. A szabadban grillezés egy teljesen más műfaj, de mivel profi séfek és akár teljesen amatőr gasztro-rajongók is jelentkezhetnek, így nagy meglepetések is lehetnek.  Ami még érdekes, hogy a versenyzőket szinte végig csak virtuálisan követjük az egyes fordulókban, először csak a döntőben látjuk őket személyesen. Ez rettenetesen  izgalmas. – mondja Vezse Roland, a grillreceptek.hu tulajdonosa, a verseny szervezője. Ha kedvet kaptál és Te is rajongsz a finom ételek ls a grillezés iránt, kattints most és jelentkezz!

Így válassz grillt

2016. 11. 07.
A grillek jó esetben hosszú ideig elkísérnek majd az életben, ezért a létező legtökéletesebb választásra kell törekedni, hogy az első grillszezon után se bánd meg a döntésed. Hogy tartósan örülhess az új szerzeménynek, ezeket tartsd szem előtt:Grillsütőt szeretnél? Látogasd meg a Grillplázát!Az anyagAz egyik legfontosabb vásárlási szempont a grilleknél az alapanyag, amiből magát a készüléket gyártották. Lehetőleg minőségi rozsdamentes acél grillt válassz, ami ránézésre és fogásra is szilárdan áll a lábán, nem hajlik, és nem dől semerre.A sütő lelkeA grill lényege az égő rendszer, ami meghatározza, hogy milyen könnyű vagy éppen keservesen nehéz lesz hatékonyan használni a grillt. A rozsdamentes acél ennél a tételnél is jó választás, de az égő minősége mellett a kontroll egységet is vedd szemügyre. Fontos, hogy a hőfok szabályozást egyszerűen és pontosan meg tudd oldani, ne csak körülbelüli értéket állíthass.SütőrácsAnyagát tekintve heves viták tárgya, de a legegyszerűbben úgy lehet eldönteni, hogy milyen típus mellett dönts, hogy megnézed a súlyát. A nehezebb rács mindig jobb választás, mint könnyebb társai. Emellett érdemes arra is figyelni, hogy milyen a rács formája. Ha teheted, olyat válassz, aminek az elő- és a hátoldala eltérő, így egy egyszerű fordítással két különböző rácsozást is elérhetsz a húson. A páccal borított húsokhoz például nem a vékony rácsozat, hanem kis vájatokat is tartalmazó rács az ideális, ami elvezeti a lecsöpögő szószt.SütődobozElsőre csak tárolási funkciót társítunk mellé, pedig a fel és lehajtható grilltető jelentős szerephez jut a sütés során is. A rozsdamentes acél újfent jó megoldás, mert képes megfelelő ideig bent tartani a meleget, hogy tökéletes körülményeket teremtsen a sülő hús számára. A nagy dobozméret ugyanakkor lehetővé teszi az egyben sütött húsok készítését, ami grillcsirke készítésénél szintén fontos szempont lesz.

Különleges grillrecept a SÉF a RÁCSON receptversenyen: Sült fagyi a grillen

2016. 04. 06.
Igen, jól olvastad: fagylalt a grillen! Bizony, lehetséges… A Séf a Rácson receptverseny versenyzője bebizonyította, hogy ezt a hideg desszertet is el lehet készíteni a kertben, a forró grillrácson. A titok, hogy nagyon jól kell bánni a hőmérséklettel! Egy elképesztő recept az online versenyből.Sokan tartanak a desszertek grillen sütésétől. Hiszen a kerti grillezésről elsősorban a húsok, halak, zöldségek jutnak eszünkbe. Pedig az édességeknek is helyük van a rácson: a modern grill-gasztronómia már nem csak édes gyümölcsöket karamellizál, hanem teljes süteményeket, akár torta-költeményeket is a szabad téri grillre álmodott. Most azonban a Séf a Rácson online receptverseny egyik indulója, Tarsoly László, Cooky minden eddiginél merészebben gondolkodott: egy egész piskótatorony, gyümölcsök, fagylalt és a tetejébe isteni, füstösre grillezett hab. Faszenes grillen készítette el a lehetetlennek hangzó desszertet, a grillezett sült fagylaltot.  Ezt az fejedelmi cukrászati remeket sokan elkészítették már, de hosszas nyomozás után bátran kijelenthetem, hogy Magyarországon én voltam az egyetlen bátor ezidáig, aki grillre merte átírni a receptet. – mondja a versenyző.  Már a képeket nézve is tökéletesen el lehet képzelni, mennyire finom lehet. Szóval eléggé fel van adva a lecke a többi séfjelöltnek is, hiszen a zsűri szó szerint ki van éhezve a hasonló különlegességekre. Ha te is megkóstolnád a faszénen grillezett fagylaltot, szavazz a receptre most, hiszen egyre nagyobb szüksége van rá a versenyzőknek!Utolsó napok: hamarosan lejár a jelentkezési határidő! Nevezz be most a Séf a Rácson grillversenybe, és nyerd meg az álomgrillt!

Nézd meg az ország első faszénen grillezett fagyiját! A receptverseny jelentkezője készítette először Magyarországon

2016. 04. 06.
Igen, jól olvastad: fagylalt a grillen! Bizony, lehetséges… A Séf a Rácson receptverseny versenyzője bebizonyította, hogy ezt a hideg desszertet is el lehet készíteni a kertben, a forró grillrácson. A titok, hogy nagyon jól kell bánni a hőmérséklettel! Egy elképesztő recept az online versenyből.Sokan tartanak a desszertek grillen sütésétől. Hiszen a kerti grillezésről elsősorban a húsok, halak, zöldségek jutnak eszünkbe. Pedig az édességeknek is helyük van a rácson: a modern grill-gasztronómia már nem csak édes gyümölcsöket karamellizál, hanem teljes süteményeket, akár torta-költeményeket is a szabad téri grillre álmodott. Most azonban a Séf a Rácson online receptverseny egyik indulója, Tarsoly László, Cooky minden eddiginél merészebben gondolkodott: egy egész piskótatorony, gyümölcsök, fagylalt és a tetejébe isteni, füstösre grillezett hab. Faszenes grillen készítette el a lehetetlennek hangzó desszertet, a grillezett sült fagylaltot.  Ezt az fejedelmi cukrászati remeket sokan elkészítették már, de hosszas nyomozás után bátran kijelenthetem, hogy Magyarországon én voltam az egyetlen bátor ezidáig, aki grillre merte átírni a receptet. – mondja a versenyző.  Már a képeket nézve is tökéletesen el lehet képzelni, mennyire finom lehet. Szóval eléggé fel van adva a lecke a többi séfjelöltnek is, hiszen a zsűri szó szerint ki van éhezve a hasonló különlegességekre. Ha te is megkóstolnád a faszénen grillezett fagylaltot, szavazz a receptre most, hiszen egyre nagyobb szüksége van rá a versenyzőknek!Utolsó napok: hamarosan lejár a jelentkezési határidő! Nevezz be most a Séf a Rácson grillversenybe, és nyerd meg az álomgrillt!

Azt hiszed ilyet csak a konyhában lehet? Készítsd grillen a vasárnapi ebédet is!

2016. 04. 01.
Sokan attól tartanak, hogy az egyszerűbb, igazán magyaros ételeknek esetleg nincs helyük a grillrácson. Pedig egy jó, fűszeres  kacsacomb, vagy éppen a vasárnapi sült, de akár még egy leves is sokkal izgalmasabb ízt kaphat, ha a sütő, vagy a fazék helyett inkább a kerti grillen készítjük el.Hiszen például egy konyhai sütő grillfunkciójának hatásfoka szinte össze sem hasonlítható egy kerti gázgrill, vagy még inkább egy faszenes grillével. És itt nem is a teljesítmény, hanem inkább az az elérhető íz hatásfoka a lényeges: az a bizonyos, kissé füstös aroma, amelyet kizárólag a kertben, vagy teraszon sistergő grillrácson lehet megadni az ételnek.  A Séf a Rácson online receptverseny egyik versenyzője is rájött erre a fortélyra: miszerint a házias ételek igenis illenek a grillre, sőt… Ravazdi lány valódi falusi ízekkel robbant be a profiknak és amatőröknek egyaránt meghirdetett séfversenybe és mindjárt 3 kreatív receptet töltött föl a verseny weblapjára. Pácolt kacsacomb receptjét például szinte teljesen hagyományos módon készítette, viszont a legvégén egy nagyon okos csavarral a grillen pirította ropogósra a szaftosra párolt húsokat, hogy megkapják azt az utánozhatatlan füstös ízt és a tökéletesre pirult bőrt.De hasonlóan gusztusos lett a grillen készítve a versenyző másik receptje a rizses sertéshús rudak fűszeres kelkáposzta ágyon is. Szóval megéri kipróbálni a megszokott ízeket is akár csak egy hasonló kis grillcsavarral is. Főleg ilyen jó időben… Irány a kert és a grill. Ha neked is tetszik a recept, próbáld ki a grillezett kacsacomb receptet és ne felejts el szavazni sem.Ha szeretnél egy profi kerti grillt otthonra, még jelentkezhetsz a receptversenyre!