3 grilltipp kezdőknek

A grillezésben van valami ősi élvezet, ami a férfiakat és a nőket is magával ragadja. Aki egyszer rákapott az ízére, azt nehéz eltántorítani, és hidegben, forróságban is ott áll majd a grill mellett. A kezdőknek adunk pár tippet, hogy már az első sütéskor is igazi profiként forgathassák a fogót.


Pácolás

Főként húsoknál alkalmazzuk előszeretettel a különféle olajos pácokat, de zöldségeknél is nagyon jól működnek. Azon túl, hogy egészen új ízeket csalogat elő a pác az alapanyagból, az Amerikai Rákkutató Intézet (AICR) szerint a dülő ételben megjelenő karcinogének számát is drasztikusan csökkenti. Pácolásra föl!

Olajozás

A rácsok olajozása központi kérdés, akárcsak az, hogy mivel végezzük. A szilikon ecset egy remek dolog, de ez esetben messze nem a legjobb választás, mert könnyen lecsöpög róla a zsír. Használjon inkább egy olajba mártott papírtörlőt, amit egy fogóval megragadva húzzon végig a rácsokon. Így biztos nem csöpög le az olaj! A trükk palacsinta sütésnél is működik!

Le vele!

A rácsok tisztán tartása is a sütés szerves, bár kevésbé látányos részét képezi. A kétféle étel között és persze a legutolsó falatok elkészülte után is tisztítani kell a rácsokat, amit a legegyszerűbb egy erős kefével megtenni. Fontos, hogy a rácsok még melegek legyenek, mert ilyenkor a legkönnyebb felkaparni a leégett ragadványokat, és a meleg fertőtlenít is.

Fedezze fel ön is a SpaTrend lenyűgöző kínálatát a nyártól búcsúzó Expo során: látogasson el Ürömre augusztus 24. és szeptember 2. között, találja meg álmai grilljét, árnyékolóját vagy kertje új stílusának nem csupán meghatározó, de időtálló, minőségi bútorait is egyben! Az eseményre itt regisztrálhat.