3 lépés, ami nem maradhat el nyárson sütésnél

A  nyáron sültek változatos világa évről évre egy több embert hódít meg látványos és finom falataival. Egy-egy izgalmasan összeállított nyárs igazi műalkotás, de az elkészítés szabályait muszáj betartani a sikerhez.


1. Válogatás okosan!

Az igazán ízletes és jól sikerült nyársak első titka, az alapanyagok összeválogatása. Olyanokat pakoljon csak egy nyársra, amelyek nagyjából egy időben készülnek el, de mégis más-más textúrát adnak az összképhez. Egy ropogós paprika, édes hagyma és a fűszeresen omlós hús kombináció pédlául könnyen nyerő lehet.

2. Megfelelő rögzítés

A sütés során nagy kihívást jelent a falatnyi adagot nyárson tartása. Az előkészületek alatt szorosan a nyárson ülő étel a sütés hatására puhábbá válik, így ha nincs rendesen rögzítve elkezd mozogni vagy forogni, ami egyenetlen sütést és felemás végeredményt hoz. Ezt megelőzheti, ha dupla nyársat használ, ami kétszeresen szeli át az ételt, így szilárdabban tartja a falatokat.

3. A fapálcikát mindig áztassa be

A bambusz nyársak nagyon népszerűek a grillezők körében, fogyasztás után nem kell a mosogatással bajlódni, és természetesebb is fém párjánál. A pálcikák beáztatását viszont nem szabad kihagyni, különben könnyen megég a fa, és ez tönkre teheti a sülő ételt is. Sütés előtt legalább fél órával áztassa be meleg vízbe a fa nyársakat, hogy a tűz fölött már ne kapjanak lángra.

Fedezze fel ön is a SpaTrend lenyűgöző kínálatát a nyártól búcsúzó Expo során: látogasson el Ürömre augusztus 24. és szeptember 2. között, találja meg álmai grilljét, vagy kertje új stílusának nem csupán meghatározó, de időtálló, minőségi elemeit is egyben! Az eseményre itt regisztrálhat.