3 tipp a még finomabb burgerért

A burgerek nem a legbonyolultabb ételek közé tartoznak, de az igazán ízletes, szaftos példányokért azért a grillezőknek is meg kell küzdeniük. Adunk pár tippet a stratégia felállításához.


Kevert húsok

Minél soványabb egy hús, annál egészségesebb. Viszont annál szárazabb is, ezért érdemes keverni a szárnyasokat a sertéssel, hogy igazán ízletes és szaftos végeredményt kapjunk.

Ne dolgozzuk túl

A fűszereket mindig dolgozzuk bele a húsba, tehát nem elég a felszínt megszórni. Ugyanakkor nem szabad túlságosan erősen és sokáig masszírozni a húst, mert különben elveszíthetjük a tökéletes íz/állag harmóniát.

Ízfokozók nélküli ízrobbanás

A házi burgerek mentesek az ízfokozóktól, de így is elérhetünk maximális hatást ha okosan választjuk meg a fűszerezést. A hamburgerek elbírják a bátor ízesítést, így jöhetnek a füstölt sók, paprikák vagy akár a bbq szósz is a húsba.