3 tipp a nyári grillezéshez, hogy elkerülje a gyomorrontást

A nyári hússütés az égett széleknél valamivel nagyobb kockázattal járhat, ha nem figyelünk oda  pár alapszabályra. Jöjjön 3 fontos dolog, amit muszáj betartani, ha hús sül a grillen.


Félig vagy teljesen átsütve?

A húsokban könnyen elszaporodó baktériumok komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek, ha nem készítjük elő megfelelően az ételeket. Sokan szeretik félig vagy alig átsülten a húsokat, de vannak olyan húsok, amiknél elengedhetetlen a teljes átsütés. Ilyen a csirke és a sertés, amit nyersen még a család kedvencének se adjunk oda, mert komoly gyomorfertőzést szedhetnek össze.

Kések és vágódeszka

A nyers húsokon található baktériumok könnyen átkerülhetnek a már megsült ételre is, ha ugyanazokat az eszközöket használjunk tálaláskor, mint előkészítésnél. Ha a fa vágódeszkák vagy a kések már érintkeztek a nyers hússal, akkor később csak alaposan, forró vizes, mosószeres mosás után használjuk őket újra a már elkészült ételeknél.

Pácok

Az eszközökhöz hasonlóan, a pácoknál is nagy igazság, hogy azokat, amikben a nyers hús pihent, csak felfőzés után használjuk újra. Vagy forraljuk fel a szószt mártásnak vagy kenő pácnak vagy öntsük ki a pácolást követően és készítsünk újat a megsült ételhez.