3 tipp a nyári grillezéshez, hogy ne gyomorrontás legyen a vége

A nyári hússütés az égett széleknél valamivel nagyobb kockázattal járhat, ha nem figyelsz oda  pár alapszabályra. Jöjjön 3 fontos dolog, amit muszáj betartanod, ha hús sül a grillen.


Félig vagy teljesen átsütve?

A húsokban könnyen elszaporodó baktériumok komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek, ha nem készíted elő megfelelően az ételeket. Sokan szeretik félig vagy alig átsülten a húsokat, de vannak olyan húsok, amiknél elengedhetetlen a teljes átsütés. Ilyen a csirke és a sertés, amit nyersen még a család kedvencének se adj oda, mert komoly gyomorfertőzést szedhetnek össze.

Kések és vágódeszka

A nyers húsokon található baktériumok könnyen átkerülhetnek a már megsült ételre is, ha ugyanazokat az eszközöket használod tálaláskor, mint előkészítésnél. Ha a fa vágódeszkák vagy a kések már érintkeztek a nyers hússal, akkor később csak alaposan, forró vizes, mosószeres mosás után használ őket újra a már elkészült ételeknél.

Pácok

Az eszközökhöz hasonlóan, a pácoknál is nagy igazság, hogy azokat, amikben a nyers hús pihent, csak felfőzés után használd újra. Vagy forrald fel a szószt mártásnak vagy kenő pácnak vagy egyszerűen végy búcsút tőle és öntsd ki a pácolást követően.

A biztonság az első, utána jöhetnek az ízek és illatok!