4 érv a fém grillnyársak mellett

A nyárson sült ételek jól variálhatóságuk miatt népszerű grilles ételek. Készülhetnek sósan, édesen, egy jó nyárssal semmi sem lehetetlen. Milyen az a jó nyárs?


1. Dupla

A dupla nyárs nem egy, hanem két ponton rögzít minden egyes falatot, ami ettől stabilabban ül a nyárson. Még a sütés közben fellazult szerkezet sem csúszkál olyan könnyen, és a nyárs fogatásánál nem forog körbe-körbe a falat. Ettől a sütés sokkal kényelmesebb és egyenletesebb lesz.

2. Nem kell beáztatni

A fa nyársakat minden sütés előtt legalább fél órával illik beáztatni, hogy a tűzre kerülve ne égjenek el. A fém nyársakkal ilyen feladat nincs, tehát ezek nem igényelnek előre tervezést és szervezést, azonnal és bármikor bevethetőek.

3. Belülről is süt

A fém nyársak további nagy előnye, hogy a felmelegedés következtében belülről is hőkezelik az ételeket, így gyorsabbá és egyenletesebbé válik a sütés.

4. Többször felhasználható

A fa nyársak egyszer használatosak, sütés után - ha nem is égnek el - senki nem tartogatja őket, egy fém nyárs viszont örök darab. Nem rongálódik, nem rozsdásodik. Újra és újra bevethető!