5 titok a halgrillezéshez

Könnyű nyári vacsorának a tartalmasabb húsok mellett érdemes pár halszeletet is feltenni a grillre. Finom, egészésges és gyors fogás lesz belőlük, ha ezt az 5 tippet betartja a sütésnél.


1. A filé, a steak és az egész hal is gyorsan elkészül, ezért nem érdemes sokáig alacsony hőmérsékleten sütni, mert az csak kiszáradáshoz vezetne. A filék és a steakek nyugodtan kerülhetnek közvetlenül a tűz fölé.

2. A halakat mindig magas hőmérsékleten süsse. A magas hőfok segít megelőzni a hal leragadását, ami tönkreteheti az egész étel szerkezeti egységét.

3. A pillanatok alatt túlsülő halak problémáját a legkönnyebben úgy lehet elkerülni, hogy vastagabb szeleteket tesz csak a grillre. Minél vastagabb a hal, annál kisebb az esélye, hogy pillanatok alatt is túlsül és élvezhetetlenné válik.

4. A könnyen leragadó halaknál különösen fontos, hogy a rácsok vagy a vaslap mindig tiszta legyen. Bár minden sütés előtt érdemes a forró grillt egy kefével áttisztíttani, a halak esetén ez semmiképpen nem maradhat el.

5. A leragadást nagyobb esellyel sikerül elkerülni, ha a halakat olajjal kezeli sütés előtt. Extra védelemként bevetheti a falapokat is, amihez a hal kevésbé ragad majd, mint a fémhez.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.