A karalábé új oldala: grillezett karalábé

A karalábé erősen szezonális zöldség, amely egy idő után elfásul, és élvezhetetlenné válik. Talán ez az oka annak is, hogy rajongótábora sokkal kisebb, mint amit az íze, a frissessége és a nedvdús roppanóssága miatt érdemelne. Itt egy változat, amivel nem lehet hibázni.


A grillezett karalábé kiváló vegetáriánus fogás, de köretként többféle zöldséggel kiegészítve húsok mellé is remek választás. A minimalistáknak a nagyobb kockára vágott karalábét elég olívaolajba forgatni, majd sózni, borsozni. Az így beízesített falatokat közepes-magas hőfokon 15-20 perc alatt megsütni.

Aki egy kicsit izgalmasabb ízhatásra vágyik, az olívaolaj mellett bevethe BBQ szószt is. Ettől egészen új dimenzikba emelkedik majd a karalábé nimbusza. A szószos zöldséget helyezd egy grillkosárba, és zárt tető alatt süsd 20 percig. Az utolsó 5 percben folyamatosan ellenőrizd, hogy elég puha-e, és hogy nem ég-e meg a szósz.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, látogasson el a tavaszt köszöntő SpaTrend Expóra, ahol most akciós áron válogathat az első osztályú grillek és kiegészítők között.