A steak előkészítése 3 lépésben

Amilyen egyszerűnek tűnik a steak elkészítése, olyan nehéz a tökéletes steaket megalkotni. A folyamat már az előkészítésnél elkezdődik, amely során ez a 3 lépés nem maradhat el.


Szobahőmérséklet: A jó steak már sütés előtt sem lehet hideg. A hűtőhideg (hát még a fagyasztott) hús ugyanis egészen másként sül, mint az egyenletes szobahőmérsékletű. A steaknél fontos, hogy a hús magas hőmérsékleten rövid ideig készüljön, ez pedig nem fog menni, ha belül nem melegszik át a steak. Sütés előtt legalább 10 perccel vegye ki a húst a hűtőből, és letakarva melegítse szobahőmérsékletűre. Ennél hosszabb állás a hús felületén található baktériumok elszaporodása miatt nem javasolt.

Vaj: A hús leragadásást megelőzheti, ha a rácsra helyezés előtt lekeni egy kevés olvasztott vajjal. Természetesen az olaj is jó választás, de a vaj olyan plusz ízanyagokkal gazdagítja a steaket, amit kár lenne nélkülözni. A vaj segíti a fűszerek tapadását is.

Só, bors: A steak fűszerezésénél érdemes a minimumra törekedni. Az erős fűszerek csak elnyomnák a hús természetes zamatát, ezért a són és borson kívül nem is kell más. Ez a két fűszer kiemeli a hús ízét, főleg ha frissen őrölt borsot használ.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, látogasson el a tavaszt köszöntő SpaTrend Expóra, ahol most akciós áron válogathat az első osztályú grillek és kiegészítők között.