Az oldalégő se hervjen parlagon, grillezés közben erre használhatja

A grillek rácsos sütőfelületének használata adja magát, a diszkréten csíkozott rácsfelület szinte hívogat a sütésre, de az oldalégővel már nem ilyen egyértelmű a helyzet. A lánggal égő sütőfelület egy egyszerű grillcsirke elkészítésénél nem tud brillírozni, pedig a grill kiegészítők egyik leghasznosabb darabjáról van szó. Jöjjön néhány tipp az oldalégő használatához!


Köret készítés
Amíg a grillen sülnek a hússzeletek egy serpenyőben könnyen és gyorsan elkészíthet egy finom zöldségragut vagy egy lecsót, amit egy kevés olajon megfuttatva szinte azonnal tálalhat is. De a zöldséges húsok betekerésére alkalmas palacsintát, tortillát, esetleg naan kenyeret is készíthet itt. A láng és a serpenyő adott, a többi már csak a szakácstudományon és a fantázián múlik.

Szószok, pácok sűrítése
Több olyan pác is van, ami minimális főzést igényel, ezeket kényelmesen elkészítheti a grill oldalégőjén, így nem kell feltétlenül előre dolgoznia, ha a pác amúgy közvetlenül a húsra kerül sütéskor és a konyhába sem muszáj felrohannia, hogy ott főzze meg a pácot. Ráadásul, ha melegen keni fel a pácot, akkor nem okoz zavart a hús sütési hőmérsékletében. Az oldalégő ezen kívül kiválóan alkalmas a maradék pác vagy húslé sűrítésére, összeforralására is.

Tea, kávé készítés
A étkezés végeztével egy finom kávé tökéletes lezárója lehet az estének, amit ugyancsak könnyen elkészíthet az oldalégő segítségével. Mindegy hogy a vendégei friss kávét vagy teát innának, nem kell elhagynia a társaságot, hogy a házban készítse el az italokat, hiszen közvetlenül a grillen is megfőzheti azokat.

Fedezze fel ön is a SpaTrend lenyűgöző kínálatát a nyártól búcsúzó Expo során: látogasson el Ürömre augusztus 24. és szeptember 2. között, találja meg álmai grilljét, vagy kertje új stílusának nem csupán meghatározó, de időtálló, minőségi elemeit is egyben! Az eseményre itt regisztrálhat.