Biztos grill siker: fokhagymás, citromos csirke

A csirke az egyik legbiztonságosabb választás a grillezéshez, mert gyorsan elkészül, és ízesítése igazi kaland, hiszen szinte minden fűszerkombináció jól áll a porhanyós szárnyasnak. Ha gyorsan kell valami különlegeset és finomat összeütni, ezzel a recepttel nem tévedhet.


Négy csirkemellett vágjon szeletekre vagy kisebb darabokra, igény szerint. Közben a grill már melegedhet is közepes hőfokra, majd jöjjön a pác. Ehhez 3 gerezd fokhagymát, 2 kanál frissen aprított rozmaringot, 2 evőkanál citromlét és 6 evőkanál olívaolajat keverjen össze egy tálban. Pár kanállal vegyen ki a keverékből, hogy a frissen elkészült csirkét majd meglocsolhassa vele, a többibe pedig mehet a sózott, borsozott csirkemell.

Amíg teljesen felmelegszik a grill, pihenjenek a csirkék, hogy jól magukba szívják az ízeket. A sütést szinte lehetetlen elrontani, a trükk az, hogy az állandó fordítgatás helyett, süsse a csirke egyik oldalát addig, amíg 90%-ban átsül a csirke. Tehát, csak akkor fordítsa meg a húst, ha már a felül lévő oldal is  teljesen kifehéredett, ekkor már csak 1 perc a végéig. Ennyi idő elég, hogy a hús megpiruljon, és kapjon egy kis színt.

Friss salátával tálalva könnyű, ám ízekben gazdag, frissítő vacsora lesz.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.