Egy apró trükk, amivel nem ragad oda a hal a grillhez

A hal az egyik legtörékenyebb hozzávaló, ami túl könnyen odaragadhat a rácsokhoz, és akkor képtelenség a hús megsértése nélkül felkaparni. Még a beolajozott bőr is képes lekapni a forró rácsokon, de ezt egy apró trükkel megelőzheti.


A hal steakek és szeletek sütéséhez az egyik legnagyobb segítség a falap. Erre helyezve az ételt nem kell tartani a leragadástól, mert így a hal közvetlenül nem érintkezik a forró rácsokkal. A fa sülés közben egy kellemes füstös aromát is kölcsönöz az ételnek, amitől még finomabb lesz a végeredmény.

De mi van akkor, ha éppen nincs cédrus lap a közelben vagy nem szereti a hal füstös ízét? Ebben az estben forduljon a hal egyik kedvenc ízesítőjéhez, a citromhoz. A pikáns, lédús gyümölcs a legtöbb halhoz telitalálat, és még a sütést is megkönnyíti. Egyszerűen vágjon egy vitromot karikákra, és ezt helyezze fel a rácsra vagy a vaslapra. Majd a citromszeletekre jöhet a hal. Így a hal ugyancsak nem érintkezik közvetlenül a forró grillel, tehát nem kell tartani a leragadástól. Az íze viszont a citromnak köszönhetően még frissebb és aromásabb lesz.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.