Élessze újjá kültéri fabútorait

Az eső, a napfény és a rendszeres használat is nyomot hagy a kültéri bútorokon, amelyek igencsak hálásak lesznek egy kis törődésért. Ha szeretné hosszasan élvezni a társaságukat, és a lehető legjobb állapotban szeretné megőrizni őket, akkor elő a védőkesztyűvel és a lelkierővel!


Mindegy, hogy fabútorról vagy a masszázsmedence fa burkolatáról van szó, egy kis gondoskodással minden fafelület újjávarázsolható. Elsőként a védőfelszerelést szerezze be, hogy a nagy felújítási műveletet ne a bőre szenvedje meg. Gumikesztyűre tehát feltétlenül szükség lesz, és a ruha védelme miatt egy kötény is elkel majd. Ezután jöhet az igazi munka!

1. Portalanítsa a kezelni kívánt felületet, egy kicsit le is csiszolhatja az előző védőréteget, hogy az új egyenletesen kerüljön majd fel. A ledörzsölés után jöhet egy kis tisztítás valamilyen általános tisztítószerrel. Hagyja száradni a fát.

2. A tiszta és száraz fának szüksége van alapozásra. Ehhez használjon lenolajat, amit egy ecsettel könnyedén felvihet. A fém és a műanyag részeket ragassza le, hogy azok elkerüljék az olajozást.

3. A dobozon olvasható utasítás szerint vigye fel a javasolt mennyiségben és rétegben a lenolajat, majd hagyja száradni, esőtől védett helyen. Ha a fafelület teljesen elvesztette a színét, akár 3 rétegre is szükség lehet, persze, mindegyik között várni kell a teljes száradásig.

4. Az utolsó réteg felkenése után várjon legalább egy napot a végső száradásra, majd törölje le az esetleg fent maradó felesleget.

Ha szeretné ehhez hasonló praktikus tanácsokban részesülni, látogasson el a tavaszt köszöntő SpaTrend Expóra, ahol szakértőink várják, hogy segítsenek az első osztályú kültéri kikapcsolódást kínáló kiegészítők közötti eligazodásban.