Grill kefe és ecset híján sem kell lemondani a grillezésről

A grillezést megkönnyíthetjük professzionális eszközökkel, amelyeket pont úgy terveztek, hogy minél kényelmesebbek, hasznosabbak és tartósabbak legyenek. Ha egy kulcsfontosságú eszköz hiányzik, akkor érdemes beszerezni, de ha erre nincs idő, a házi megoldások is beválhatnak.


Nincs kefe?

A grillkefe sütés előtt és a sütés közben is előkerül. Ezzel tudja a leghatékonyabban lesikálni a rácsokat és felkészíteni a grillt a sütésre, két eltérő fogás között. Egy erős sörtéjű kefe hiányában sem kell lemondania a kültéri sütésről, jöhet az alufólia. Tépjen le egy nagyobb darabot, amit nyomjon össze egy nagyobb gömbbé. Ezt a gömböt csipesz közé fogva dörzsölje át a rácsokat, meglátja, hogy ez is leszedni a ráégett ételmaradékokat. Használata nem olyan kényelmes, de a célnak megfelel.

Nincs ecset?

A szilikon ecset a rácsok olajozásához és a pácot felkenéséhez is hasznos, de ha éppen nincs kéznél, akkor az erős, törlőpapír is megteszi. Fontos. hogy erős, nem könnyen szakadó papírral dolgozzon, mert különben katasztrófa lehet, siker helyett. Tépjen le a papírból annyit, hogy egy golflabda nagyságú galacsint gyúrhasson belőle. Ezt kell aztán az olajba/pácba mártani, és a csipesz közé fogott papírt a rácsok/étel lekenésére használni. Nagy előnye, hogy lebomlik, és használat után akár el is tüzelhető, de aki teheti, azért inkább vegyen egy szilikon ecsetet.