Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

3 dolog, ami nem tűnik grillezhetőnek, pedig az


Ha szigorúan szó szerint vesszük a címben elhangzottakat, akkor persze szinte minden grillezhető, az már más dolog, hogy nem feltétlenül lesz ehető a végeredmény. A következő cikkben három olyan ételt szedtünk össze, ami a grillezők figyelmét általában elkerüli, pedig hidd el, a hamburger, a csirke és a kukorica triumvirátuson kívül is van élet.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Avokádó

A grillezett zöldségek dicséretét azt hiszem, nem kell elzengenem, minden grillező tisztában vele, hogy a legkülönfélébb zöldségekből lehet isteni ízeket kicsalogatni a nyílt láng segítségével. A krumpli, a hagyma, a cukkini már ismert grillalapanyag, de mi a helyzet az avokádóval? Ha eddig csak a guacamolédhoz vettél ebből, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit más oldaláról is megismerd. A lehűtött, hideg avokádót vágd ketté és szedd ki a magját. Ezután némi sózás, borsozás után már teheted is fel a grillre, húsával lefelé. A héját le sem kell szedned, és mindössze egy perc sütés is elég neki, hogy finom füstös ízt kapjon a zöld hús.

Pálmaszív

Még mindig növényi fronton maradva, meg kell említenünk a pálmaszívet. Az itthon is – általában konzerv formában – beszerezhető növényi rész valóban a pálmák egyik alkotóeleme. A külsőre leginkább egy spárgára emlékeztető hosszúkás növényt szinte minden előkészítés nélkül felteheted a grillre. Egy kis parmezán sajttal megszórva pár perc alatt igazi kuriózummá sül a rácsokon.

Káposzta

Nem a karácsonyi töltött káposztához valót kell feldobni a grillre, de az egyszerű fejes káposzta bizony tartogat meglepetéseket a bátor felfedezőknek. A leveles zöldsaláták nemcsak frissen, de grillezve is felkerülhetnek a kerti parti menüsorába, ha nem félsz pár kétkedő pillantás begyűjtésétől. Látványra talán furcsa a grillen piruló saláta, de a tűz kihozza a növény édességét, és a megfelelő időzítéssel különösen ízes csoda születésének lehetsz tanúja.

Ha szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook