3 grill a tökéletes garnélához

A garnélából készült fogások nemcsak különlegesek, de nagyon ízletesek is. Elkészítésüknél azonban nagyon kell ügyelni pár dologra, hogy a végeredmény gusztusos és finom legyen.


Ahol a méret is számít!

A garnélák esetében a méret igenis számít. A grillezéshez a nagyobb rákok ideálisak, mert ezek száradnak ki a legkevésbé. A nagy garnélákat tovább lehet grillezni, ami a karamellizálás maximalizálást jelenti. Ez pedig egyenlő a mélyebb és finomabb ízzel.

Nyársak előre!

A rákokat egyesével is lehet forgatni és mozgatni, de a sokkal könnyebb lesz a dolga, hogy nyársra húzza őket. Egyrészt ez is védi az alapanyagot a kiszáradástól, másrészt így biztosan nem esnek majd az apró falatok be a rácsok között.

Árgus szemekkel!

Bőven vannak olyan ételek, amelyeket bátran magukra lehet hagyni a grillen, de a garnéla pont nem ilyen. Szó szerint pillanatok dönthetnek arról, hogy zamatos, puha finomság kerül le a rácsról vagy gumiszerű, száraz szomorúság. Garnéla grillezéskor soha ne menjen messzire, és időben fordítsa meg, majd vegye le az apró falatokat a tűzről.