Profilom 2017. szeptember 26. Kedd - Jusztina

3 grill recept kifejezetten nyárra


A grill recepteket érdemes évszakok szerint is szétválogatni. Vannak ételek, amelyek mindenkor nyerőnek bizonyulnak, de sokat bizonyos időjárási feltételek mellett szabadna csak megsütni a tökéletes hatás érdekében.

Ahogy nem a legnagyobb melegben fogsz nekiállni konfitált kacsát sütni a lakásban, úgy a grillen is inkább a gyorsabb fogásokat részesítsd előnyben. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget 3 szupergyors recepttel.

Chilis-fokhagymás csirkenyársak joghurtos szósszal

Chili, fokhagyma, méz, pici só, bors és olaj keverékében forgasd meg a csirkefalatokat, (ha tudod, pihentesd is őket pár óráig) majd húzd nyársra úgy, hogy a darabok összeérjenek. Kebab sütő segítségével oldalanként 4-5 percig süsd a nyársakat, majd joghurtos szósszal tálald. Ez utóbbihoz a joghurtot keverd el pici olívával, mézzel, lime lével, sóval és friss metélőhagymával.

Grillezett articsóka pesztós polentával

A megfőzött és lehűlt, megdermedt polentából szúrj ki kisebb köröket vagy négyzeteket, és olajjal megkenve süsd őt a grillen, épp csak annyira, hogy a grilljelek megjelenjenek. Közben az articsókát készítsd elő, blansírozd, vágd négybe és locsold meg olajjal, pici ecettel és sóval, borssal. Pirítsd meg a grillen. Végül a polentát pestóval meghintve tálald.

Grillezett brie áfonyamártással

A legkönnyebb az egész brie sajttal dolgozni, amelyet mindenhol nemes penész vesz körbe. Ez nem engedi majd kifolyni a megolvadt sajtot. Egy enyhén beolajozott rácsra kell feltenni és oldalanként 2-3 percig sütni, a sajt méretétől függően. Amíg sül a brie, készíts mártást áfonyából, mézből és egy kis bazsalikomból. Kenyérrel tálald.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook