Profilom 2018. február 25. Vasárnap - Géza

3 hús az egészségtudatosabb grillezéshez


A tavasz beköszöntével hivatalosan is megkezdődött a grillszezon, így összeszedtük nektek a legegészségesebb húsokat, hogy bűntudat nélkül forgathasd a grill lapátot. Fehérjében és ízekben gazdag húsok ezek a túlzott kalóriabevitel veszélye nélkül.

Pulykaburger

A marhahús egészségesebb alternatívája a pulyka, amiből zamatos burgerek készíthetőek. A vörös húsokat magad mögött hagyva sem kell lemondanod a húspogácsáról és a szaftos burgerekről. A kalóriaszegény változathoz használj darált pulykamellet, a zsiradék hiányát pedig olívaolaj hozzáadásával kompenzáld.

Kardhal

A zsírban és kalóriákban szegény grillkoszthoz keresgélj a halak között alapanyagot. A kardhal ideális választás steaknek, mert húsának szerkezete tömör, nem szétesős, így könnyű vele dolgozni és a textúrája is húshoz hasonló. Még a grilljeleket is szépen visszaadja. Minimális ízesítéssel megőrizhető a hal egyéni aromája, ezért csak sót, borsot, citromot és egy kis olívaolajat használj.

Fácán

Ma már ritkaságnak számít a fácán az asztalon, de ez ne rettentsen el, hogy elkészítsd a grillcsirke egzotikusabb változatát. A madár sovány húsa B-vitaminban gazdag és nyársra húzva ízesen füstös, ropogós kéreggel büszkélkedhet majd. Maximalisták akár a bőrt is eltávolíthatják sütés előtt, de ezzel szegényesebb lesz a fogás. Kalóriában és ízben is.

Ha ön is régóta szeretne rátalálni az elvárásainak teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján ugyanolyan magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyok országában megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Tudjon meg többet a kanadai márka faszenes és gázgrilljeiről, kattintson a Grillplaza.hu oldalára, és találja meg az ideális készüléket újévi akciónk keretein belül!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook