4 grillpraktika nyárra

A nyári melegben senki nem szeretne órákig a grill mellett állva sütögetni. Így egyrészt sokszor lemarad a társaságról, másrészt a grillből sütő forróság még rátesz egy lapáttal a kinti hőmérséklet. A gyors és biztos sikerhez adunk most 4 tippet.


A nyári melegben senki nem szeretne órákig a grill mellett állva sütögetni. Így egyrészt sokszor lemarad a társaságról, másrészt a grillből sütő forróság még rátesz egy lapáttal a kinti hőmérséklet. A gyors és biztos sikerhez adunk most 4 tippet.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Rögzítés

A kebab vagy bármilyen nyárson sült étel készítése azért olyan vonzó nyáron, mert látványos kis falatokból – egyéni ízlés szerint – lehet összeállítani gyorsan átülő ételeket. A kebab titka pedig a jól rögzített falatnyi étel. A sütés közben megváltozott állag gyakran vezet a kisebb darabok lehullásához és elmozgásához, amitől rémálom lesz megfordítani őket, ezért használj dupla tüskéjű nyársat. Ez stabilabb rögzítést eredményez és a forgást is elfelejtheted.

Zöldség aprítás

A zöldségek azon dolgok közé tartoznak, amelyek sütésénél nagyon is számít a méret. Minél nagyobb felületen sülhet meg a zöldség, annál több ízt és ropogósságot tudsz kicsikarni belőle. Ezért vágj nagy, átlósan metszett karikákat a cukkiniból, padlizsánból, répából, és így süsd meg őket.

Nyitott tető

A tető pozíciójának kérdése mindig fontos téma a grillezők között, nincs ez másként a nyári grillezésnél sem. Minden helyzetre érvényes szabály nincs, ha csak az nem, hogy a tető helyzetét a sülő étel vastagsága és nagysága határozza meg. Ha vékony vagy kisebb darabokat sütnél tartsd nyitva a tetőt, ez nagyobb hőt és gyorsabb sütést tesz lehetővé. Tulajdonképpen megpirítja az ételt. A lassabb sütéshez és több füsthöz zárd a fedelet, a nagyobb húsok meghálálják majd ezt a technikát.

Előkészítés

Csökkentheted a grill mellett töltött percek számát, ha előre dolgozol, még a konyhád hűvösében. A kolbászokat, virsliket főzd pár percig, hogy a grillen már csak a külső rétegek kelljen megkaramellizálni. Az ízekből így semmit nem veszítesz majd, csak az elkészítési időn.

Címkék: