Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

4 praktika a füstös ízhez, faszén nélkül


A gázgrillek ellen gyakran hozzák fel érvként, hogy ha velük süt az ember, le kell mondania a füstös ízhatásról. Bár a grill önmagában valóban kevés füstaromát ad, de a füstölőfa alkalmazása segíthet a dolgon. Sőt, anélkül is orvosolható ez a probléma.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A füstös íz eléréséhez több lehetőség is rendelkezésre áll. Ebből most négyet mutatunk be, amelyek mindenki számára elérhetőek, és semmilyen különösebb technikai felkészülést nem igényelnek.

Füstölt fűszerek

Ha a sülésre szánt ételek ízesítéséhez füstölt fűszereket használsz, anélkül hozhatod elé ezt az aromát, hogy füstölődobozzal és fa aprítékot kellene használod. A legegyszerűbb a füstölt só beszerzése, de a füstölt paprika is egyre több helyen elérhető. Magad is előállíthatod őket, ha a páchoz vagy fűszersóhoz szükséges alapanyagokat száraz serpenyőben megpirítod.

Füstölt sör

A fűszerekhez hasonlóan működik a füstöl sör is, amit tehetsz a pácba vagy akár egy tálcába is a sülő étel alá. Minél sötétebb sört választasz, annál erőteljesebb ízre számíthatsz, amely különösen jól érvényesül csirkehús és sertés esetében.

Folyékony füst

Talán csalásnak tűnik, de a folyékony füst használata garantált eredményt hoz. Bármilyen mesterségesnek és természetellenesnek tűnik, a legtöbb kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz és az egészségre a legkevésbé sem káros az alkalmazásuk.

Füstölt szalonna

A bacon és a szalonna már önmagában sem árthat semmilyen ételnek, de ha füstölt változatot választasz, akkor ezt az aromát is „átörökítheted” az elkészült fogásra. A húst betekerheted vagy megtűzdelheted szalonnával, a nyársra húzott ételek közé pedig tegyél pár kocka füstölt bacont vagy kolbászt.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook