Profilom 2018. február 25. Vasárnap - Géza

4 tanács akkorra, ha elromlik az idő grillezésnél


Az ősz beköszöntével nemcsak a forró napsütésnek és a jó időnek mondhatunk búcsút, de tárt karokkal fogadhatjuk a szeles, esős estéket is. Ez utóbbiak különösen megnehezíthetik a grillezést, de adunk 3 tippet, hogyan játszd ki az időjárást.

A nyári forróság már a múlté, de a meleg grill mellett még ilyenkor is öröm sürögni-forogni. A megváltozott időjárási viszonok azonban befolyásolhatják a sütés és előkészület folyamatát is, amire jó időben felkészülni.

1. Készülj fel, hogy a hűvösebb idő miatt a grill is lassabban melegszik majd. Legalább egy 20 perccel több felfűtési idővel számolj, és sütés közben is folyamatosan nézd a hőfokot, nehogy a nagy szél lejjebb tornássza azt és ezzel megzavarja a grill beljesének egyenletes hőeloszlását.

2. A hideg miatt nagyobb fütőanyag felhasználásra kell számítanod. Ilyenkor több energiát emészt fel a stabil magas hőfok fenttartása a nyári viszonyokhoz képest. Ezért sütés előtt mindig pakolj be extra fűtőanyagot (gázpalackot, faszént), nehogy a grillezés közepén fogyjon el az üzemanyag.

3. Erős szél vagy eső esetén is fontos, hogy a fedő a sütés végiég csukva legyen (a fedőn lévő szellőzőnyílásokat viszont nem kell bezárnod). Ez különösen a faszenes grilleknél lesz fontos, mert azoknál a láng viselkedését és az égést még erősebben befolyásolja a légmozgás.

4. Ha mégis többször fel kell nyitnod a fedőt a sütés során, akkor készülj fel arra, hogy ezzel arányosan megnő a sütés várható hossza is. Mivel a felnyitás során a levegő lehűti a rács fölötti hőmérsékletet, a grillnek extra időre van szüksége, hogy újra elérje a kívánt hőfokot. Még a legrövidebb felnyitás is legalább 1 perccel növeli a sütés idejét. 

Ha ön is régóta szeretne rátalálni az elvárásainak teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján ugyanolyan magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyok országában megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Tudjon meg többet a kanadai márka faszenes és gázgrilljeiről, kattintson a Grillplaza.hu oldalára, és találja meg az ideális készüléket újévi akciónk keretein belül!

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook