Profilom 2017. június 28. Szerda - Levente, Irén

5 elengedhetetlen fogás a jó pácoláshoz


A grill és a füstölő használata során is gyakran előkerül a pácolás. Áztathatod a húst a sütés előtt, alkalmazhatsz száraz pácot vagy kenegetheted az ételt a sütés közben, mindnek megvan a maga technikája. És a trükkjei.

1. Sütés előtti pácolásnál csöpögtesd le a húsról a felesleges levet, mielőtt feltennéd sülni. Ha sok nedvesség marad rajta nem sül egyenletesen a hús.

2. Azokat a pácokat, amiben bármilyen nyers húst tartottál csak akkor használhatod fel a tálaláshoz, ha előtte felforralod. Máskülönben veszélyes lehet az egészségre.

3. Száraz pác felhelyezése előtt oszlass el egy kis mustárt, vajat vagy olajat a húson, hogy jobban tapadjon a pác és erősebben érződjenek az ízek.

4. Mielőtt sütés közben lekennéd a húst egy újabb réteg páccal vagy szósszal, mindig melegítsd meg a folyadékot és csak melegen alkalmazd. (Forráspontig is hevítheted.) A hideg páctól ugyanis esetleg visszakeményedik a hús, ami már nem is puhul meg újra.

5. A magas cukortartalmú pácokat csak a sütés befejezése előtti 15-30 percben tedd fel, mert hamar megég, és az égett íz lesz a leghangsúlyosabb „fűszered”.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook