5 tipp a téli grill vásárláshoz

Az igazán elszánt rajongókon kívül kevesen büszkélkedhetnek többféle grillel, de hát a téli grillezésre sem kapható mindenki. Ha szeretne egy igazán jó, a munkáját megkönnyítő téli grillre szert tenni, mondjuk mire ügyeljen a vásárláskor.


Az igazán elszánt rajongókon kívül kevesen büszkélkedhetnek többféle grillel, de hát a téli grillezésre sem kapható mindenki. Ha szeretne egy igazán jó, a munkáját megkönnyítő téli grillre szert tenni, mondjuk mire ügyeljen a vásárláskor.

1. Válassza a gázt!

Alapvetően faszén pártiak vagyunk, nehéz lemondani a hipnotikus erővel bíró ízzó faszén látványáról - na és azok az ízek - de azt el kell ismerni, hogy a gáz grillek felfűtése és hőkontrollja jóval kevesebb feladatot ró a szakácsra. Télen, amikor minden perc számít, amit a hidegben tölt az ember, érdemes a megbírható, gyors és kevésbé macerás gáz készülékeket választani.

2. A mozgatás kulcsfontosságú!

Kint mínuszok röpködnek, a grill pedig a kert másik végében, havon, latyakon túl vár önre? Kinek van ilyenkor kimenni sütögetni? Ezt a problémát küszöbölheti ki, ha olyan grillt vásárol, aminek kereke van, tehát a hidegben a házhoz közel, védett hely lehet húzni. Így a hóesés, sőt az eső sem okozhat majd túl nagy gondot, de vigyázzon! Nem elég a kerék, az is fontos, hogy tényleg elbírja a grillt. Egy nagyobb típusú gázgrill tömege nem csekély, próbálja ki a gyakorlatban, hogy elbírodja-e, még a boltban.

3. Tartsa melegen az ételt!

A kisebb grillekről helyhiányban általában lemarad, de a téli grillnél fontos szerephet jut a melegen tartó rács. A közvetett hővel dolgozó rácson már nem sül tovább az étel, de nem is hagyja kihűlni azt. Erre pedig a kinti hidegben nagy szükség lesz, hacsak nem szereti a hideg hamburgert.

4. Tartsa melegen a grillt is!

A grillel együtt ruházzon be egy takaróponyvára is - fontos, hogy illeszkedjen a grillhez - hogy elpakolásnál védje a gépet az elemektől. A professzionális ponyvák védik a grillt az esőtől, a hidegtől és a kisállatoktól is, mégis könnyen le-és feltehetőek, tehát, ha elő akarja venni a grillt, nem kell értékes perceket veszítenie a kicsomagolás miatt.

5. Rakodó helyből sosem elég!

Végül, de nem utolsó sorban, az ideális téli grillen elég tárolóhely van, ahhoz, hogy minden sütéshez szükséges holmi elférjen benne. Előre készítsen oda mindent, hogy ne kelljen a házba rohangálni még egy fogóért vagy hústépő villáért sem, így sokkal hatékonyabb és élvezetesebb lesz a kinti grillezés.

Tudjon meg többet professzionális kanadai grillekről, ismerje meg az amerikai Hot Spring masszázsmedencék, vagy épp az esztétikus kerti bútorok által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!

Címkék: