A 4 legfinomabb őszi zöldség a grillen

Azon túl, hogy a grillezés az év minden napján jó móka, van még egy érvünk az őszi sütögetés mellett: a szezonális zöldségek. A levelek aranysárga színére rímelő sütőtök vagy édesburgonya grillezve mutatja meg igazi erényeit.


Azon túl, hogy a grillezés az év minden napján jó móka, van még egy érvünk az őszi sütögetés mellett: a szezonális zöldségek. A levelek aranysárga színére rímelő sütőtök vagy édesburgonya grillezve mutatja meg igazi erényeit.

 Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Sütőtök

Igazi klasszikus, ami az őszi/téli zöldségeket illeti. Nálunk is előszeretettel fogyasztják. Nyersen igazi vitaminbomba, de sütve is élvezheted magas rosttartalmának áldásos hatásét. Grillen készítve még finomabb, mintha sütőben sülne, és ehhez semmilyen extra hozzávalót sem kell bevetned. Ha egyenletes hőt tudsz biztosítani a számára, akkor semmi másra nem lesz szükséged.

Édesburgonya

Lassan egész évben elérhető az édesburgonya itthon is, de betakarítási szezonja késő ősszel van, tehát ilyenkor lehet beszerezni a legfrissebb darabokat. Köretként, ropogtatnivalóként és desszertként is felhasználható ez az édeskés zöldség, de a grillen elég egy kevés olíva, só, kakukkfű, fokhagyma és feta sajt, hogy maradandót alkothass.

Édeskömény

Enyhén ánizsos íze miatt igazi különlegesség az édeskömény, amivel egyáltalán nem nehéz bánni. A vékony szeletekre vágott zöldséget enyhe beolajozás után percek alatt puhára lehet grillezni. Keleties ízéhez jól passzolnak a citrusok, de halakhoz köretként is kiváló.

Kelbimbó

Sokaknál nemhogy a kedvencek listán nem kap helyet a kelbimbó, de a megtűrt kategóriába is alig fér bele, pedig amíg nem kóstoltad grillezve, addig nem érdemes pálcát törni felette. Egészen új ízdimenziók csalogathatóak elő belőle egy kis olívaolaj és só, bors segítségével. Az alaposan megpirított golyócskákat zöldfűszeres tejfölös mártogatóval kínáld, egy-kettőre lefogy majd.

Ha Ön is a grillen készült finomságok rajongója, és grillsütő vásárlásán töpreng, de még nem tudja, hogy milyen irányban keresgéljen, látogasson el a Broil King őszi grillszezon-nyitó kerti partyjára október 1-jén, ahol megismerheti a világ legújabb grillsütőit! Az őszi grillszezon megnyitóján szakértők segítik Önt a Broil King faszenes és gázüzemű grillsütőinek megismerésében, és az Ön számára legideálisabb grillsütő kiválasztásában.

Címkék: