Profilom 2017. október 17. Kedd - Hedvig

A füstölőfa adagolása grillezéskor


A faszénen grillezett ételek legnagyobb előnye a gázgrillhez képest az a zamatos, füstös aroma, amivel a szabad tüzön készült ételeket azonosítjuk. Ennek eléréséhez faszénre vagy füstölőfára lesz szükség és gondos adagolásra.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A füstös íz megteremtésénél két faktorral kell számolnod, a füstölő anyag mennyiségével és a füstölés hosszával. Külön-külön mindegyik alkalmas arra, hogy tönkretegye a végeredményt. A túl sok füst generálása lefojtja a tüzet, tehát nehezíti a sütést, míg a túl hosszú füstölés túlságosan intenzív ízeket okoz, amelyek már elnyomják az étel természetes aromáját.

Hogy egyik eset se következzen be...

... soha ne tegyél be egyszerre túl sok füstölőfát vagy faszént a grillbe.

...mindig az előíart füstölő anyag mennyiség felével kezdj, és ehhez adj hozzá később

... mindig zárt tető alatt füstölj.

...csak előmelegített grillbe tegyél füstölő anyagot.

...ha felhalmozódik a füst, a tető felnyitásával szellőztess.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook