A grill előkészítése a tavaszi szezonra

A téli pihenő vagy ritka használat után érdemes egy nagytakarítással nekiállni a tavaszi grill szezonnak. Ilyenkor eltávolíthatja az állás során lerakódott szennyeződéseket és előhozhatja a grill legjobb formáját.


1. Melegítés

A takarítás első lépése a grill felfűtése. Ne legyen szégyenlős, melegítse a grillt a legmagasabb hőfokra, hogy leégjen róla minden olyan nemkívánatos elem, ami a tél során lerakódott.

2. Várakozás

Amikor eléri a kellő hőfokot a grill, még ne kapcsolja le. Amíg füstöl, tehát van, ami leég róla, addig hagyja bekapcsolja, hogy a bogarak által behordott szennyeződések is hamuvá váljanak.

3. Pihentetés

Ha leáll a füstölés, jöhet a munka. A kikapcsolás után jöhet az erős grill kefe, amivel szisztematikusan takarítsa át az egész rácsot, a melegítő részeket és a Flav-r-wave paneleket is. Ezeket aztán távolítsa el, és amíg hűl a grill seperje le róluk a felgyülemlett port, koszt.