A grill felmelegítésének titkai

A grill előmelegítése kulcsfontosságú a siker érdekében, hideg rácsokon ugyanis nem úgy sül az étel, mint kellene. Hiába melegszik fel később az étellel együtt egy nagyon fontos hatás ilyenkor nem érvényesülne.


A grillt mindig melegítse elő legalább 15-25 percig, a sütés megkezdése előtt. Ennél kevesebb idő alatt a grill nem tud kellően átmelegedni, és az előző sütésből, tárolásból adódó szennyeződések, baktériumok sem puszulnak el a hő hatására.

Minél forróbb a grill, annál biztosabb lehet abban, hogy semmilyen keresztszennyeződés nem rontja el a sülő étel ízét, és nem kell bakteriális hasmenéssel sem megbírkóznia.

Ha a leírás szerint alacsony hőfokra van szükség, akkor is érdemes egy kicsit magasabbra felfűteni a grillt, majd onnan visszahűteni, hogy a sterilizáló hatás érvényesüljön.

A rendesen felfűtött grill megpirítja az étel külsejét, karamellizálva azt, míg a belseje puha és ízekben gazdag marad. De mit is jelent a hőfokbeosztás?

Magas hőfok: 200-230°C

Közepes magas hőfok: 180-200°C

Közepes hőfok: 150-180°C

Alacsony hőfok: 130-150°C

Fedezze fel ön is a SpaTrend lenyűgöző kínálatát a nyártól búcsúzó Expo során: látogasson el Ürömre augusztus 24. és szeptember 2. között, találja meg álmai masszázsmedencéjét, vagy kertje új stílusának nem csupán meghatározó, de időtálló, minőségi elemeit is egyben! Az eseményre itt regisztrálhat.