Profilom 2017. június 23. Péntek - Zoltán

A grillezés legfontosabb lépése


A grillezés első lépése (a grill előszedésén túl) már szorosan a sütéshez kapcsolódik, mégis sokan kihagyják vagy nagyvonalúan elsiklanak felette. Ez azonban nagy hiba. Mondjuk miért!

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Még a sütés megkezdése előtt van egy fontos tenni valód, ha grillezni akarsz: a grill felfűtése. Mindegy, hogy faszenes vagy gázgrillről, netán elektromos sütőről beszélünk, a grillnek forrón kell várnia az ételt.

Ez a lépés nemcsak azért fontos, mert kiszárítja a grillt, ha elázott, vagy mert megöli a pihenés során rátelepedett kórokozókat, de a sütni való alapanyag is egészen másként viselkedik a meleg, mint a hideg rácson. Legalább 15, de még jobb, ha 25 perccel a sütés megkezdése előtt már beizzítod a grillt, és hagyod, hogy teljesen átmelegedjen. A rácsnak, az oldalaknak és a rács feletti levegőnek is sütnie kell a megfelelő eredményért.

Ha előmelegített grillen sütsz, a húsra gyönyörű grilljelek sülnek, az étel külseje megpirul és kivételesen finom lesz, valamint a nedvességet is segít a bent tartani, amitől kevésbé ragad majd le az étel. Ez a forróság olyan ízeket csalogat elő a sülő ételből, amiről nem akarsz lemondani. Roppanós külső, puha belső és isteni karammelizált hatás - hát érdemes ezt kihagyni azért, hogy nyerj pár percet?

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook