Profilom 2017. június 26. Hétfő - János, Pál

A jó fűtőanyag teszi a grillt


A faszenes grilleknél a fűtőanyag nemcsak a sütést, hanem az étel ízét is befolyásolja, ezért egyátlalán nem mindegy, hogy milyen anyaggal dolgozol. Hogy a lehető legtöbbet hozd ki a faszenekből, hagyd a benzínkúton vásárolható egységcsomagot és jó minőségű, grillező szénre hajts.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A jó minőségű faszén garantáltan vegyszer mentes, természetes forrásból származik és semmilyen plusz mellékízzel nem szennyezi majd az ételt, ezért megéri beruházni egy sütéshez készített zacskóra. A grillező faszeneket már alakjukról és kinézetükről is könnyű felismerni, mert sokkal inkább hasonlítanak egy megfeketedett, édett fára, mint egy tömör szén darabra. Amikor látod a fa erezetét a pehelykönnyű szénben, akkor már sejtheted, hogy jó terméket tartasz a kezedben.

Amikor a faszén füstösségén túl is vágynál valamilyen plusz aromára, akkor a profikhoz hasonlóan fordulj a füstölőfák felé. Ezek a különféle méretben kapható, jól éhető fa darabok olyan plusz ízeket adhatnak az ételhez, amire a faszén nem képes. A hickory és a tölgy a halakhoz és a sertéshez, míg a cseresznye vagy almafa bármilyen húshoz jó választás.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook