Profilom 2017. június 24. Szombat - Iván

A kelbimbó új arca - télies csemege a grillről


A kelbimbó mostoha mibenléte az egészségtudatos trendek megjelenése óta sem csökkent igazán. Ez a kitűnő téli zöldségféle erős illata és kesernyés íze miatt szorult ki a toplistáról, de az sem sokat segített a népszerűségén, hogy rendre párolva került a magyar asztalokra. A grillezés sokkal jobban passzol hozzá.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A grillezett kelbimbónál nyoma sincs túlzottan puha, szétesős állagnak, és az ízei is a legjobb arcukat mutatják. Minimális fűszerezésnél érvényesül leginkább a kelbimbó, de remek párost alkot a baconnel és a tejföllel is. A grillezett változathoz készítsd egy olívás, mustáros, pirospaprikás, fokhagymás, enyhén sózott pácot, majd ebben forgasd meg az előpárolt kelbimbókat. Nem kell megfőzni, elég, ha annyira lesznek puhák a gömbök, hogy át tudd szúrni rajtuk a nyársak. A legkönnyebb ugyanis úgy megsütni őket, ha nyársra húzod a szemeket, és így egyszerre mozgathatod őket.

A nyársra helyezés során ne tedd szorosan egymás mellé a kelbimbókat, hagy egy centiméteres részt a szemek között, hogy minden oldalról ropogósra pirulhasson a külsejük. Magas hőfokon süsd a kelbimbókat körülbelül 10 percig, időnként fordítva rajtuk egyet. Köretként húsok mellé igazi finomság, de zöldfűszeres tejfölös mártogatóssal tálalva délutáni csemegének is kitűnő.

Ha érdekli a grillezés, látogasson el a Broil King Nemzetközi Grillnapra március 4-én, ahol tanácsot, szakértői segítségt és inspirációt is kaphat!   

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook