Profilom 2018. február 25. Vasárnap - Géza

A kukorica grillezésének három módja


A főtt és a grillezett kukorica a nyár igazi slágere, véleményem szerint mégsem készítjük elégszer. Jó kukoricát találni nem könnyű, de ha megvan az alapanyag, akkor rengeteg elkészítési mód között választhatunk. Íme, a három legnépszerűbb!

Leveles kukorica

A növényről frissen szedett, vagy a piacon beszerzett kukoricát meg sem kell pucolni, levelekkel együtt kerülhet is fel a grillre. A leginkább munkaspórolós megoldáshoz semmilyen fűszer vagy extra tudnivaló nem kell. A forró grillre tedd fel a csöveket, és körülbelül negyed óra alatt süsd át őket, gyakori forgatással. Ínyencek sütés előtt lehúzhatják a leveleket, kenhetnek egy kis vajat a csőre, majd a leveleket visszahúzva kezdődhet is a sütés. Könnyű, de kicsit kormos megoldás.

Fóliás megoldás

A biztonságos és garantáltan égésmentes kukorica készítéséhez használj alufóliát. A kukoricáról távolítsd el a leveleket és a hajakat, majd egyesével fektesd a csöveket fóliára. Sózhatod és adhatsz vajat is hozzá, mielőtt alaposan becsomagolod a csöveket. Így közvetlenül is rákerülhet a faszénre. Forgatni ezt is kell, és ugyancsak negyed óra a minimum. Ekkor less be a fólia alá, hogy megtudd, eheted-e már a csemegét?

Csupasz kukorica

A teljesen lecsupaszított kukorica sütése is lehetséges, sőt, grillen kifejezetten népszerű módszer, mert így könnyebben átveszik a füstös ízt a szemek. A végeredmény egy picit kormos, picit megpirult, de nagyon ízletes lesz. A megtisztított kukoricát áztatás és ízesítés nélkül helyezd a forró grillre és 10 perc alatt süsd készre. Időnként fordítsd meg, hogy egyenletesen pirulhasson. Tálaláskor fűszerezd sóval, vajjal, esetleg chilis vajjal.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook