Profilom 2017. augusztus 20. Vasárnap - Alkotmány Ünnepe, István

A legjobb grillezett csirkehez vezető út 3 lécsőfoka


A grillcsirke az egyik legbiztonságosabb grillétel, amit csak választhatsz, ha nagyobb vendégséget tartasz. Az ízekben gazdag, ropogós bőrű csirkét minden húsevő értékeli, és szintén fontos szempont, hogy szinte bármilyen fűszerezést elvisel. Jöjjön három trükk, amitől még finomabb lesz a végeredmény.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Válaszd a combot

Ha csirkerészt pakolnál a grillre, akkor válaszd a combot. A mellnél szaftosabb és ízletesebb ez a rész, a szárnynál pedig lényegsen több húst tartalmaz. A könnyebb sütés érdekében a combokat vágd ketté: alsó és felső combra. A csontokat bent hagyhatod, de gyorsabban átsül a hús, ha a kicsontozás mellett döntesz.

Közvetett hő

A húst ne közvetlenül a tűz fölött grillezd, tedd a sütő olyan részére, ami némileg hidegebb. Így lehetősége lesz a húsnak teljeseb átsülni, anélkül, hogy a külső réteg túlzottan megégne. Elég a húst csak a sütés utolsó 5 percére áttenni a tűz fölé, hogy megkaramellizálódhasson. Előtte lekenheted valamilyen édesebb szósszal is, az intenzívebb hatás érdekében.

Fűszerezés

A csirke íze önmagában nem túl jellegzetes, ezért használj merészebb fűszerezést, hogy ízletesebb végeredméynt érhess el. Ez a húsféle nagyon könnyen átveszi a fűszerek ízét és szinte bármivel fűszerezhető. Fokhagyma, chili, bors, zöldfűszerek - válassz bátran, de egy ételen belül azért maradj következetes. Előre válaszd ki, hogy milyen ízhatást szeretnél elérni, és ehhez 5-6 fűszernél többet ne vess be. A száraz pác az egyik leghálásabb változat csirkénél, de az édesebb-erős szószok is jól állnak neki. 

Ha szívesen részt vennél egy több fordulós, tehcnikai és ízbeli tudásra fókuszáló grillversenyen, kezdd azzal, hogy az elsők között kerülsz be a SÉF A RÁCSON idei évadának versenyzői közé.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook