Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

A legjobb három sajt a grillezésre


A grill sajtok vegetáriánus vagy kímélő fogásokat kedvelő vendégek számára is kiváló választás. Hús nélkül, önmagában is megállja a helyét és édes, savanykás ízekkel is bátran kombinálható. Melyik a legjobb sajt, amit grillre dobhatsz? Mutatjuk a mi kedvenceinket!

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Halloumi

Kétség kívül ez a sajt az egyik legismertebb grillsajt, nem véltetlenül. Végtelenül könnyű vele dolgozni, hamar elkészül és a semleges ízvilága miatt bátran variálható a fűszerezése. Az enyhén sós, fehér színű, ruganyos sajt szó szerint percek alatt készre puhul és azonnal tálalható, Még az utolsó utáni pillanatokra is jó választás. Salátával, salátába és szinte bármilyen körettel működik.

Provolone

A keményebb változatok kellemes grillsajtot adnak, mert nem olvadnak túl gyorsan, és könnyű őket forgatni. A rácsra odaragadhat, ezért előolajozást és odafigyelést igényel. A sárgás színű, ízletes sajt nem tartja úgy az alakját, mint a halloumi, ezért önállóan nem mutat, de szendvicsekbe igazán jó választás.

Camembert

Nem egy klasszikus grillsajt, pedig a belül bugyborékoló, olvadt sajtfolyamat isteni elő- vagy főétel is lehet. A camembert elég gyorsan folyóssá válik belül, de a külső penészréteg egyben tartja a sajtot, Ezért ezt a sajtot mindig egyben süsd, ne sérts meg a külső réteget, különben szétfolyik a sajt. gyümölcsökkel, salátával és szendvicsben is jól érvényesül.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook