Profilom 2017. október 19. Csütörtök - Nándor

A makacs szennyeződések legkönnyebb eltávolítása a grillről


A grillezés szépségein túl nem feledkezdhetünk meg a takarításról sem, ami a munka nagyját és a finom falatokat követi. A lecsepegett zsír, a lehullott ételdarabok pillanatok alatt képesek odasülni a rácsra, és ha nem cselekszel gyorsan, komoly munkát rósz magadra.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A grill tisztítása akkor a legkönnyebb, ha a szerkezet még meleg. A meleg rácsokról egy jó grillkefével eltávolítani a ráégett szennyeződéseket gyors munka, de nincs mindig idő egy alapos takarításra, mikor az emberek sorban állnak és várják a következő falatokat. Ilyenkor a takarítás ideje egy kicsit eltolódik, de minden egyes felfűtött pillanattal jobban ráég az anyag a grillre. Mi a teendő ilyenkor?

Vesd be a gőz erejét! A gőz segít fellazítani a leégett ételmaradékot és megkönnyíti a későbbi takarítást. Ehhez a grillezés végeztével vegyél elő egy használt edényt vagy tálat és töltsd meg 1/3 ecet és 2/3 víz keverékével. Ezt helyezd be a rácsokra, zárd le a tetőt és indítsd be a grillt. A cél, hogy az ecetes víz felforrjon és gőzével fellazítsa a szennyeződéseket. Az ecet antibakteriális hatása miatt remekül tisztít és semlegesíti a szagokat, így különösen alkalmas a lerakódások felszedésére.

Pár perces forralás után, kapcsold le a grillt, majd óvatosan nyisd fel a tető és hagyd elszökni a gőzt. Ezután jöhet a tisztító kefe és az alapos sikálás.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook