Profilom 2017. december 15. Péntek - Valér

A megfelelő tüzelő kiválasztása a kamado grillhez


A faszénnel fűthető kamadó típusú grilleknél nemcsak azért fontos a megfelelő tüzelő kiválasztása, mert az sokat tehet a sütésélmény megkönnyítésén, de esszenciális szerepe van az ízek kialakításában is. Egy rossz választás kihat az élet ízére és állagára is, erre pedig senki nincs szüksége.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

Az ízek tekintetében a legbiztonságosabb választás a 100% természtes keményfából készített faszén. A hozzáadott (meggyújtást segítő) anyagok nélküli faszén foróbban ég és jobb hőkontrollt tesz lehetővé, mint kezelt társai. Nem elhagyagolhat szempont az sem, hogy kevesebb hamu marad utánuk, tehát a tisztítás is könnyebbé válik, és ami a legfontosabb, hogy az ételnek még véletlenül sem lehet semmilyen nem kívánatos mellékíze.

A típus mellett a méret sem mindegy. A nagyobb faszénbrikketeket általában nem egész fából készítik, hanem fűrészporból préselik össze, és gyakran tartalmaznak adalékanyagokat. Jobban jársz, ha ezeket (és a gyújtófolyadékot is) elkerülöd az esetleges mellékízek miatt. Helyettük használj kisebb és nagyobb darabokat is vegyesen tartalmazó nagy teljesítményű faszenet, amely hosszú ideig, magas hőt ad le és kellemes illata már sütés közben is fantasztikus ízeket ígér.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook