Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

A pontosság fél siker, a grillezésben is


Sokan tartanak a grillezéstől és az új receptek kipróbálásától, de mint minden kreatív tevékenységnél, itt is rengeteg szabadságot tudhat magának a szakács. A fűszerezés, a köretek, még a sütési technikák is könnyen variálhatóak, de hogy a hús pontosan annyira süljön át, amennyire kell, annak méréséhez már jön egy szakavatott segítség.

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A grillezés során a sütőtér hője, a sütés hossza, a hús állaga, pácolási ideje és fűszerezése is befolyásolja a sülés folyamatát. A szem könnyen tévútra vezethet, ha annak megállapításáról van szó, hogy átsült-e már a több kilós hús vagy sem. A cukros pácok gyorsan sülnek és feketednek, ami szintén becsaphatja az orrokat és szemeket. Az egyetlen biztos módszer a hús belsejének megvizsgálása. 

Hogy a ne kelljen minden ellenőrzésnél belevágni a húsba, használj digitális húshőmérőt, amely pontosan és üzembiztosan megmutatja, hogy odabent milyen viszonyokat találnánk. A belső húshő elárulja, hogy mennyire sült át az étel, és így mindenki kedve szerint lekaphatja a részét a grillről vagy sütheti tovább. A csont közelében mért érték azonban becsapós lehet, ezért a vastag húsrészeket vizsgáld, és mindig vedd le egy-két fokkal a kitűzött cél előtt a húst, mert a pihentetés alatt is tovább sül az étel. Ne hagyd, hogy az a pár perc válasszon el a tökéletességtől.

Szereted a grillezést és a versenyeket? Még nem késő! Jelentkezz te is egy grillrecepttel és nyerd meg az álom grillkészüléket! 

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook